Deník závodníka 'Filip' rok 2023

21.1.2023 - PZL - Voznice - (C) - umístění: 23./62 - U: 6.5/8.29km - P: 106m - K: 9 - Z: 176 - Pořádal: DCE > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > -3°C (sněží)
Vítězové: 1. Klaška Martin 2. Lacina Jan 3. Šimerková Olga [čas: 1:14:35 - rozdíl: 0:14:37]
Je to trochu divný, ale letos jedeme poprvé na nějaký závod. Kromě tedy pameťáku ve Zvoli prvního ledna, ale to není klasický závod. Letos vůbec je nějak málo zimních závodů v kalendáři, trochu to byla zatím flákačka. A k tomu dneska napadl sníh, to celý leden nebyl a bylo mínus tři. Takže trochu pomsta, ale alespoň se vyčistí boty. To se nedá říct o dálnici, ta čistá nebyla a vůbec ji zatím neprojeli, celou cestu jsme potkali jednoho sypače a to bylo deset hodin. Takže všude sníh, bouračky a radost z jízdy. Jedeme do Voznice, tam už jsme jednou byli, ale tentokrát to je na druhé straně dálnice, tady má být žebříček, tak abychom ten les snad neviděli a neokoukali. Asi bychom byli ve výhodě, no... Shromaždiště v hospodě, to je v zimě nejlepší, je tam teplo, pořadatelé se pak mohou schovat. Start byl po vlnách, Filip s Moni si dali stejnou vlnu, 6 km, to je pro dnešek tak akorát. Tom s Terkou nejeli, na porouchaný kotník to zrovna není. Po celou dobu závodu sněžilo, byl to takovej hezky nehezkej zimní den. Kdyby přestalo, bylo by to zajímavější. Když jsem tak kouknul na mapu, tak by to měla být pohoda, bez většího převýšení. Třeba to ale bude jinak, sníh to může trochu změnit. A nakonec to bylo super proběhnutí, jen od poslední kontroly přes pole to byl fičák, vítr byl dost studený, takže to byl takový cílový zážitek. Moni u druhé kontroly ztratila průkazku, tak nakonec něžela s Fildou, tak to dali spolu. Jedinou vadou snad bylo nesprávné číslování druhé kontroly v céčku, pak už na to nikdo nekoukal, tak snad dobrý.

28.1.2023 - PZL - Kozel - (B) - umístění: 32./46 - U: 11.34/11.34km - P: 353m - K: 14 - Z: 204 - Pořádal: Chlebák > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > -1°C (zataženo)
Vítězové: 1. Nemšovský Filip 2. Bochenková Martina 3. Chloupek Pavbel [čas: 2:04:36 - rozdíl: 0:36:04]
Jedeme zase na Kozla, tentokrát ovšem na trochu zvláštní provedení. Teplota kolem nuly, naštěstí sníh už zmizel, ale dala se někde čekat námraza. Centrum bylo V Mirošovicích na nádraží, to by nebylo zase tak nic divnýho, ale pak každá kategorie měla start na jiné vlakové zastávce. Takže jsme do centra nejeli a rozvezl jsem to rovnou na starty. Moni kategorie C ve Čtyřkolech a kluci kategorie B trochu dál, u nádraží v Čerčanech. Vtipný, to tady ještě nebylo. Všechno se podařilo, pak jsem se mrknul po okolí na kešky a vrátil se do cíle, který byl opět v Mirošovicích, ale u Štičího rybníka. Uff ta logistika. Tam jsem si jen zašel mrknout na poslední kontrolu u rybnika, celkem okolo zmrzlý sníh, moc dobře se v tom neběhalo. Teplota klesla stupínek pod nulu a rybník byl taky pod leden. Tak snad to všechno dobře dopadne. No, tak to dopadlo tak nějak, Tom po 7 kontrole šel raději do cíle, kotník je prostě kotník, Fildovi se nějak v závodě chtělo, udržet to nešlo, pak se nějak necítil, takže taky jen tak akorát. Moni celkem v pohodě, jen jí moc nebaví běhat v balíku, to je holt ten hromadný start, mělo by se od toho upustit. Dalším trochu problémem byla nesprávně umístěná kontrola 12/17 a asi největším problémem byly krabičky, které jen tak ležely na místě bez nějakého označení, třeba fáborek nebo mlíko. To bych do příště vychytal, Tom prý chodil kolem ní a až asi napočtvrté si jí na zemi všimnul. Ale jinak zajímavý nápad takto řešit závod, to bereme, nebylo to "stejné", jako vždy. Výsledky v neděli ještě nejsou, ale už to dávám ven, někdy se objeví. Tedy objevily se, ale vůbec nesouhlasí, tak nevím, raději je sem nedám.

25.2.2023 - PZL - Kralupy - scorelauf - (A) - umístění: 66./156 - U: 8.54/8.54km - P: 200m - K: 30 - Z: 156 - Pořádal: KPY > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 2°C (zataženo)
Vítězové: 1. Sedláček Jaroslav 2. Pospíšil Ondřej 3. Sedláček Patrik [čas: 1:18:20 - rozdíl: 0:22:00]
Letošní zimní sezóna je tak trochu divná. Letos jsme byli pouze na dvou závodech Zimní ligy a to je trochu málo. Ne že bychom nemohli, ale nic nebylo. Ale už by se to mělo zlepšit, v březnu to začne trochu víc. Vyrážíme po delší době do Kralup na scorelauf. Tradičně start u Sokola za nemocnicí. Počasí tak akorát, trochu i sprchne a teplota je kolem 4 stupňů. Trochu vítr,e snese se to. Na běhání akorát, i když by někdo mohl říct, že je zima. No, ale chvilka a byla, to ten vítr. Jedeme tentokrát všichni, bude to zábava. Jen je dobré si to na začátku rozmyslet, aby člověk nenaběhal zbytečné kilometry navíc, když je volné pořadí. Já jsem procházel Kralupy, hledal kontroly a točil a fotil. V duchu jsem si říkal, jestli to v limitu dvou hodin dají všechno, ale tak nějak jsem si myslel, že do 90 minut to musí dát. Vedle byl Tipsport, ale sázky na to neměli. Tak nakonec Tom to dal i s kotníkem výborně, Filda pár kontrol vynechal a Moni taky. Ale to jaksi nevadilo, šlo hlavně o proběhnutí.

4.3.2023 - PZL - Lehovec - (A) - umístění: 38./174 - U: 5.5/7.29km - P: 135m - K: 20 - Z: 174 - Pořádal: PGP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 1°C (zataženo)
Vítězové: 1. Johanovský Tomáš 2. Hruška Petr 3. Sedláček Jaroslav [čas: 0:55:26 - rozdíl: 0:18:14]
Tak hurá na další závod, trochu se to rozjíždí. Jaro se totiž blíží, i když se mu ještě moc nechce. Tom s Terkou byli včera na sprintu V Praze, tak dneska jedeme sami s Fildou. Centrum bylo na Lehovci na dětském hřišti a trať vedla až dolů je Kyjskému rybníku. Teplota kolem nuly, zataženo, bez sněhu a deště, takže nakonec pohoda. Závod opět s přítomnosti České televize, třeba bude někde nějaký spot. Ale ani jsem si jich nevšiml. Na mapě je takový hřbet, pak docela pěkný sráz do Kyjí, dá se tady pěkně proběhnout. Nahoru dolu by si člověk pěkně zamakal. Uvidíme, jak bude postavena trať. A bylo to tak nějak po hřbetu, s menšími seběhy, pak dolu k rybníku a nakonec nahoru zpět na hřbet a do cíle. Nejdelší je 5,5 km, to jsme taky běželi, a to se nedá říct, že je dlouhý. Ale i tak se z toho dá udělat docela delší závod, nakonec kolem 7 km. Bylo to pěkné proběhnutí s pár bezdomovci a pověšeného prádla, ale jinak super závod.

11.3.2023 - Jarní skály - Kost - (H21C) - umístění: 6./20 - U: 5.1/6.77km - P: 170m - K: 18 - Z: 750 - Pořádal: TUV > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > -3°C (sněží)
Vítězové: 1. Škvor Adam 2. Synek Antonín 3. Blahuta Marek [čas: 0:58:25 - rozdíl: 0:18:15]
Jedeme na Kost, tradiční Jarní skály. Vyjíždíme, sněžíííí, nééééééé. Čím víc jsme se blížili, tím víc sněžilo a jak jsme přijeli ke Kosti, tak byly bílé stromy a asi 10 cm sněhu. Uffff. Neuvěřitelný a k tomu ještě vítr a sem tam padal sníh. Je pravda, že ještě jaro není, ale už tak nějak na to nejsme připravení. Teplota kolem nuly, ba dokonce pod nulou, ale celkem to na běhání šlo. Sem tam vysvitlo slunce a výhodou bylo, že jsme parkovali až nahoře nad Kostí a tedy kousek od startu, to bylo super. Sice cíl byl u Kosti u rybníka, takže zase daleko k autu, ale to se dalo doběhnout. Tentokrát jedeme všichni, tak to alespoň bude zajímavé. Ale celkově mokrý člověk se dal očekávat. A taky byl a ještě k tomu bylo opravdu trošku pod nulou (tedy říkal to pan Garmin), takže zmrzlé nohy, ale ostatní tělesné části v pohodě. Všem se to celkem povedlo, Filip se začíná po trénincích zvedat, takže spokojenost. A jen co jsme vyrazili domu, tak u Sobotky po sněhu ani památky, takže to bylo jen okolo Kosti a nikde už ani ň. Ale ještě poznámka, nenechte se zmást videem, tam je azuro, ale to jsem asi zrovna šel za hezkého počasí, to se totiž střídalo s větrem a vodorovně letícími vločkami, tak jen pro upřesnění.

26.3.2023 - STŽ - Černé Voděrady - krátká - (H18) - umístění: 6./15 - U: 3.52/4.11km - P: 162m - K: 13 - Z: 963 - Pořádal: VSP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 11°C (oblačno)
Vítězové: 1. Jiras Antonín 2. Pilát Bořivoj 3. Španěl Filip [čas: 0:35:24 - rozdíl: 0:08:14]
A je to tady, konečně vyrážíme na první jarní žebříček. Centrum v Černých Voděradech u rybniku. Auto jsme nechali kousek předtím a došli jsme asi 800 m. Takže pohoda. Počasí celkem přeje, je asi 11 stupňů, ale celkem studený vítr, na nějaké vysedávání to nebylo. Možnost se zahřát závodníci ale dostali, start byl 2 kilometry. Naštěstí cíl kousek, kde se mohlo nechat i nějaké oblečení, po doběhu se hodilo. I v tom větru jeden odvážlivec vlezl do rybníka a dal si pár temp. Dneska je to krátká trať, míň než 5 km, takže poměr cena 170 Kč a délka tratě není nejlepší. Si dělám srandu, už to není jako dřív, ale radost ze závodu zůstává. V lese spousta skalek, balvanů, hustníků, pár prudkých kopečků, ale co jsem slyšel okolo, tak se to líbilo.

7.4.2023 - Velikonoce - Kozly - E1 - (H18) - umístění: 14./22 - U: 6.48/7.76km - P: 64m - K: 14 - Z: 1447 - Pořádal: DKP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 7°C (zataženo)
Vítězové: 1. Baath Ole 2. Meduna Filip 3. Buchberger Till [čas: 1:20:58 - rozdíl: 0:29:52]


8.4.2023 - Velikonoce - Kozly - E2 - (H18) - umístění: 12./19 - U: 6.16/7.78km - P: 118m - K: 22 - Z: 1389 - Pořádal: DKP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 8°C (oblačno)
Vítězové: 1. Meduna Filip 2. Pilát Bořivoj 3. Hůla Tomáš [čas: 1:12:00 - rozdíl: 0:26:58]


9.4.2023 - Velikonoce - Kozly - E3 - (H18) - umístění: 18./25 - U: 7.48/9.4km - P: 229m - K: 16 - Z: 1480 - Pořádal: DKP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 14°C (polojasno)
Vítězové: 1. Brosch Ondřej 2. Buchberger Till 3. Baath Ole [čas: 1:20:49 - rozdíl: 0:29:00]
A jsou tady zase Velikonoce. Strašně to letí. Pro nás zase závodní, jezdíme každý rok na třídenní závody do skal, tentokrát Kozly, kde to už důvěrně známe. Loni byla docela zima, letos to celkem jde, kolem 6-8 stupňů nad nulou. A to ještě před pár dny bylo mínus. Sice chvilkama trochu kapek, trochu větřík, ale i trochu se snažilo slunce, hlavně v neděli. Velká louka, hodně jídla, stánky, komfortní závod, jako vždy. První den je jasná mapa, která to tak nějak odstartuje, Kozelská rokle. A že to je pěkná rokle. První den byla nula ve 12 a ještě v půl třetí se chodilo na start, závodníků opravdu hodně, kolem 1500. A to je super, tak to má být, pak je to hned lepší atmosféra. Jinak se první den moc nepovedl, Filda tak nějak akorát a Moni pro bolest nedokončila. Vtip dnešního dne byl čip, co měla Moni na startovním čísle. Byl asi 10 let starý, kde ho vzali? Nikde o něm není zmínka, prostě už neexistuje, jen tady. Divný bordel.
Druhý den bylo po dešti, takže částečně mokro. Jinak teplota zase kolem 7 stupňů, na běhání v pohodě. Tentokrát jel s námi i Tom. Druhá etapa byla zajímavá v tom, že na start jezdil autobus, asi 4 minuty, a to samé z cíle. Prostor závodu byl trochu blíž k Zahrádkám a to by se pěšky nedalo. Tři dny po sobě na stejném místě je vždy trochu náročnější, loni se busem jezdilo na 2 etapy. Třetí závod zítra je na hendikepy, tak to bude asi trochu rozhozené. Pršet nezačalo, i když mraky se dotýkaly elektrického vedení, takže vlastně super. Jen trochu vítr, ale v lese to bylo v pohodě.
Třetí den byl co do počasí nejlepší. Přivítalo nás slunce a teplo. Tedy bylo koleem 8 stupňů, ale na slunci trochu víc. Parádička. Jedeme už zase jen s Filipem, ale naštěstí Moni startuje jen 25 minut před Fildou, docela to vyšlo, žádné velké čekání. Na start se jde 2 km, ale cíl je v centru, protože se běhá na hendikepy, takže kdo první přiběhne je prostě první. Nemáme ambice na umístění, takže je to taková pohoda v lese. A ještě za tak krásného počasí, co víc si přát. Sice na konci se zatáhlo a byl studený vítr, ale to už jsme se chytali domu.


22.4.2023 - "A" - sprint - Říčany - (H18A) - umístění: 64./67 - U: 3.58/3.98km - P: 30m - K: 16 - Z: 1080 - Pořádal: RIC > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 21°C (jasno,vedro)
Vítězové: 1. Kučera Tomáš 2. Brosch Ondřej 3. Urbánek Tomáš [čas: 0:22:56 - rozdíl: 0:08:54]
Dnes vyrážíme všichni na áčkový sprint do Říčan. Tom sice neběží, po operaci kotníku má pěknou "mimozemskou" ortézu. Ale jinak všichni vyběhli. Centrum bylo za Šelkou na kraji Říčan. Docela jsme byli překvapení, jak pěkná louka se našla. Prvni vyběhnul Filda, pak Tereza a nakonec Moni. Běhalo se kolem centra Říčan, start byl asi 1200 m a cíl 600 m od shromaždišté. Počasí bylo neuvěřitelné, bylo 20 stupňů, jasno, v podstatě strašné vedro. Ale dopadlo to, v podstatě to byl pohodový sprint ve městě, vždycky jsme to měli rádi, takže se nám to líbilo i teď.

8.5.2023 - Rumcajsky - 3.etapa - (H18) - umístění: 9./15 - U: 6.44/8.24km - P: 304m - K: 19 - Z: 946 - Pořádal: SJC > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 9°C (jasno)
Vítězové: 1. Štorek Jan 2. Žižka Přemysl 3. Hůla Tomáš [čas: 1:29:06 - rozdíl: 0:32:25]
Třídenní Rumcajsky se přeložily na tento termín, protože v srpnu je v Čechách Světový pohár. Tak jsme vyrazili pouze na poslední etapu v pondělí. Počasí se tedy povedlo, svítí slunce a je příjemně. Co víc si přát. Centrum bylo v kempu v Jinolicích, u rybníka, nedaleko od Jičína. A Jičín to i pořádá, jako každý rok. Tato etapa byla klasika, takže Filip to měl něco přes 6 km a Moni v poklidu tři a půl. Ale uvidíme, hýžďový sval pořád zlobí. Tom je pořád doma, je po operaci kotníku, takže má pořád berle. Když bychom se hodně snažili, hlavně kdyby tady byl Tom, tak by si určitě na terén vzpomněl, byly tady taky Rumcajsky, ovšem s centrem na Bradě, na kopci kousek od centra. Filip se trochu potýkal s během, teď jsme měli málo závodů, tak je nějak nerozběhanej, Moni si s tím taky poradila, spíš popobíhala, ale dali to oba. Hezký závod za hezkého počasí, kdo to má.

13.5.2023 - STŽ - Lubenec - krátká - (H18) - umístění: 4./13 - U: 3.41/3.86km - P: 86m - K: 15 - Z: 768 - Pořádal: PGP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 14°C (oblačno)
Vítězové: 1. Skripnik Nikola 2. Šubrt Vojtěch 3. Pilát Bořivoj [čas: 0:28:29 - rozdíl: 0:05:13]
Tento víkend je dvojzávod v Lubenci za Rakovníkem, Petrohradem a za v Blatnem. Po dálnici až do Lubence, to bylo super. V sobotu krátká a v neděli klasika. Jedeme jen s Fildou, sobotní tři a něco kilásků je pohoda, Moni má T4, takže něco přes 4 km, snad to půjde. Je to stejný les, kam jsme jezdili do Tisu a na Sklárnu, kde měli kluci několikrát soustředění. Sice okolí známe, ale z této strany je to novinka. V popisech bylo hodně kamenů, mohlo by to být zajímavé. Vyšel jsem si na nedalekou vyhlídku na Liščí skály, fakt paráda, neskutečný výhled do krajiny, je to i ve fotkách. Podle ohlasů v centru to prý bylo moc hezký, asi i ten terén bude super. Počasí celkem přálo, bylo 12 stupňů, ale zataženo, pořád se to chystalo na déšť, ale vydrželo to. Takže na běhání akorát. Nakonec vynikající výsledek pro Fildu, Moni to taky dala celkem v pohodě, takže z toho máme radost.

14.5.2023 - STŽ - Lubenec - klasika - (H18) - umístění: 8./15 - U: 8.02/9.29km - P: 261m - K: 13 - Z: 740 - Pořádal: PGP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 15°C (oblačno)
Vítězové: 1. Skripnik Nikola 2. Španěl Filip 3. Šubrt Vojtěch [čas: 1:11:39 - rozdíl: 0:14:19]
V neděli jedeme na stejné místo, ale je to klasická trať. Pro Moni v T4 se délka moc neměnila, pro Fildu docela dost, místo 3 km to má 8 km, trochu se tedy proběhne. Start je jen 900 m a cíl kousek od startu, to jde. Protože startujeme už půl hodiny po nule, tak jedeme z domova už v půl devátý, teplota kolem 10 stupňů, zataženo, skoro jako včera. Snad nebude pršet. Ale jinak na běhání v pohodě. Centrum opět v RS Lubenec, trochu jídla tam bylo, polévka a nějaké ty párky nebo klobása. A samozřejmě buchty a další sladké pro nachytání energie před startem. Je tady zase okolo 900 závodníků, nevím, jestli to bude stačit, ale spousta z nich má vlastní a my si dáme oběd doma. Dneska se to opět Moni povedlo, běžet se celkem dalo, bylo to v pohodě. Klasika byla trochu běžák, tak Filda naběhal přes 9 km a to na rychlost moc nebylo. Ale jinak spokojenost, víkend se povedl.

20.5.2023 - STŽ - Voznice - MS klasika - (H18) - umístění: 10./16 - U: 8.06/9.29km - P: 247m - K: 17 - Z: 1007 - Pořádal: DOR > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 21°C (slunce)
Vítězové: 1. Zápotocký Jiří 2. Jiras Antonín 3. Pilát Bořivoj [čas: 1:15:47 - rozdíl: 0:25:24]
Ráno se objevilo slunce a teplota byla kolem 12 stupňů. Vypadá to, že zima končí a začíná něco lepšího. Už je na čase, pořád byla nějak zima a nic moc. Sice je trochu vítr, ale studený už není, super podmínky na závod. A ještě k tomu je to klasika, takže Filip to má 8 km, čili nakonec z toho bude klidně deset. Ale to asi přeháním, ale nebude to jednoduché. Centrum je přímo ve Voznice uprostřed baráků, je tam nějaká loučka. Bohužel parkování se nepovedlo, bylo až na silnici, která vede podél dálnice, takže od začátku asi 900 m do centra, ale ty poslední auta by to měly klidně až 3 km. Když jsme projížděli, tak už tam stály tak 2 km, no do toho nejdu. Za to prostě neplatím. Ano, je to někdy obtížné, ale toto už bylo moc. Tak jsme jeli přímo do Voznice a nechali auto na posledním místě na parkovišti u obchodu, tam nás poslal starosta při závodu Zimní ligy, takže je to oficiální místo. Super, jsme si 300 m od centra. Uffff. Start byl kilásek a cíl asi 500 m, to bylo tak akorát, dá se říct, že to bylo super. Ty dlouhý starty a cíle nějak nemáme rádi. Moni šla trochu dřív, včera dostala béčkový pigáro do zadní části a nějak jí noha ještě úplně neposlouchá, tak si to dneska jen projde. Hýždový sval se prostě nedá přechodit. Nakonec celkem lehká trať, bez výrazného převýšení, pár bažinek a jedno klíště, ale to je snad při každém závodě. Takže super závod i počasí, kdy bylo kolem 20°C a pěkné slunce.

27.5.2023 - "B" - Zdislava - krátká - (H18B) - umístění: 36./40 - U: 3.87/4.77km - P: 175m - K: 15 - Z: 1452 - Pořádal: CHA > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 16°C (jasno)
Vítězové: 1. Pekárek Tomáš 2. Vítek Matěj 3. Janoch Samuel [čas: 0:45:40 - rozdíl: 0:16:28]
Na víkendový béčkový dvojboj jsme si zajeli k vesničce Zdislava, nedaleko Liberce. V sobotu je krátká a v neděli klasika. Jedu jen s Filipem, Tom ještě neběhá po operaci kotníku a Moni má sraz se základkou po 35 letech, to je akce. Počasí je skvělé, svítí slunce, mělo by být v podstatě vedro, ale je akorát, protože je celkem vítr. Centrum je na velké louce, parkování hned vedle, co víc si přát. V sobotu se šli na start asi 2 km, to bylo trošku dál, ale alespoň se člověk trochu rozjel. Jídla a pití taky dost, prostě super. V sobotu byl sice asi trochu problém s vyčítáním, tvořila se fronta, vyřešeno ale rychle, takže v poho. Prostě to byl super den s nádherným počasím, ale Filip tam udělal 2 chyby a to ho stálo lepší umístění. Ale jsou to béčka, krátká trať, tak jsou potřeba opravdu běžci a to Filip úplně není.

28.5.2023 - "B" - Zdislava - klasika - (H18B) - umístění: 33./39 - U: 7.74/9.97km - P: 342m - K: 13 - Z: 1324 - Pořádal: CHA > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 20°C (jasno)
Vítězové: 1. Nemšovský Filip 2. Fajfr Marek 3. Jelínek Filip [čas: 1:21:33 - rozdíl: 0:24:55]
V neděli jedeme opět na stejné místo k vesničce Zdislava. Běží se klasika, takže to bude náročnější. Filip to má něco přes 7 km a Moni přes 4 km, tam se uvidí, jestli to dá. Nebude to procházka, bude to boj. Keška tady byla, hned vedle parkoviště aut u bunkru. Musel jsem dovnitř, tak to bylo zajímavý. Jinak závod v pohodě, pěkně se proběhli v kopcích, ale všechno bylo v pohodě.

17.6.2023 - "B" - Radčice - krátká - (H18B) - umístění: ./48 - U: 3.08/3.57km - P: 168m - K: 16 - Z: 1528 - Pořádal: TUR > Výsledky > Fotky > GPS > 14°C (oblačno)
Vítězové: 1. Vaníček Jan 2. Vítek Matěj 3. Janoch Samuel [čas: 0:31:02 - rozdíl: 0:05:49]


18.6.2023 - "B" - Radčice - klasika - (H18B) - umístění: DISK - U: 7.19/8.21km - P: 396m - K: 20 - Z: 1328 - Pořádal: TUV > Výsledky > Fotky > GPS > 20°C (jasno)
Vítězové: 1. Pekárek Tomáš 2. Sork Dominik 3. Jelínek Filip
Vyrážíme na poslední dvojzávod jarní části. Pak už prázdniny a skladu hezké prázdninové vícedenní závody. Centrum bylo u místní části Tlukačka, nedaleko vesnice Radčice a kousek nad Železným Brodem. Místo vedle střelnice, staré lomy a spousta břidlice. A celkem větší převýšení, hlavně u klasiky v neděli. V sobotu nás překvapoval chvilkama déšť, jinak i slunce sem tam vylezlo, oblačno, na běhání super. V neděli už jasno, slunce pralo, celkem vedro, trochu to mírnil jen větřík. Místo bylo nahoře, takže super výhledy na Jizerky a Krkonoše. V sobotu byl start hned vedle a cíl samozřejmě v centru, to bylo super. V neděli se šlo na start asi 1300 m, ale i to bylo v pohodě. Fildovi se krátká trať v sobotu povedla, umístí se v první dvacítka a to je na béčka super. I sám byl spokojený, jen jedna kontrola ho trochu vypekla a do cíle od stovky ztratil docela dost. A protože v jedné minutě jich bylo šest, tak kdyby přidal při doběhu, mohl by být výš. V neděli bylo hodně vedro a byla to klasika. Tentokrát se to nepovedlo, Filip byl DISK, protože nerazil devátou kontrolu. Ale přesně si to pamatuje, byla vedle občerstvovačky a určitě jí bral. Nevadí, to se může někdy stát. Ale jinak to bylo zajímavé ukončení jarní sezóny a teď hurá do vícedenních o prázdninách.

15.7.2023 - HSH Cup - 2.etapa - (H18) - umístění: 14./18 - U: 8.6/10.2km - P: 220m - K: 23 - Z: 1433 - Pořádal: CHT > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 30°C (vedro,jasno)
Vítězové: 1. Bukovác Filip 2. Sláma Šimon 3. Štorek Jan [čas: 1:43:22 - rozdíl: 0:48:17]


16.7.2023 - HSH Cup - 3.etapa - (H18) - umístění: 10./18 - U: 5.42/6.25km - P: 177m - K: 18 - Z: 1326 - Pořádal: CHT > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 28°C (polojasno,vedro)
Vítězové: 1. Bukovác Filip 2. Pekárek Tomáš 3. Sláma Šimon [čas: 1:01:17 - rozdíl: 0:16:50]
Po komplikacích, které nás doma potkali, jsme museli vyrazit na druhou etapu HSH až v sobotu ráno. Naštěstí jsme nebyli přihlášení na pátek, tak jsme o nic nepřišli, ale přišli jsme o jedno ubytování z pátku na sobotu. Ale nedalo se nic dělat. Filip startoval až těsně před 12, tak jsme mohli vyrazit až v 8. Cesta v pohodě, jen to vedro bylo hodně nepříjemný. Naštěstí byl trochu vítr, ten to zlepšoval, ale na slunci bylo kolem 35 stupňů. Tom s námi nejel, Moni ještě neběžela, takže běžel jen Filip. Měl to 8,6 km a v tom vedru to byla lahůdka. Přiběhl a byl rád, že žije. Já jsem šel s Filipem kousek ke startu, který byl něco pod 2 km, pak jsem se odpojil a odlovil jsem jedinou kešku, která tady je. Tedy opravdu jediná. Vzhledem k tomu, že Filip neběžel v pátek, tak v neděli poběží jako poslední, teď už víme, že v 11:17. Má být stejné vedro, ale kratší trať, něco kolem 5 km. Tak to by nemuselo být tak hrozný.

26.7.2023 - Bohemia - 1.etapa - (H18A) - umístění: 28./36 - U: 3.6/4.3km - P: 160m - K: 15 - Z: 1488 - Pořádal: BOR > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 16°C (polojasno)
Vítězové: 1. De Clercq 2. Stehlík Jakub 3. Murenas Kasparas [čas: 0:46:52 - rozdíl: 0:18:45]


27.7.2023 - Bohemia - 2.etapa - (H18A) - umístění: 27./36 - U: 5.55/6.5km - P: 270m - K: 15 - Z: 1480 - Pořádal: BOR > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 17°C (polojasno)
Vítězové: 1. Murenas Kasparas 2. Elleder David 3. Štrait Vilém [čas: 1:32:01 - rozdíl: 0:38:40]


28.7.2023 - Bohemia - 3.etapa - (H18A) - umístění: 28./36 - U: 2.17/2.5km - P: 70m - K: 21 - Z: 1525 - Pořádal: BOR > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 19°C (oblačno,prší)
Vítězové: 1. De Smul 2. Murenas Kasparas 3. Radajewski Owen [čas: 0:26:57 - rozdíl: 0:11:25]


29.7.2023 - Bohemia - 4.etapa - (H18A) - umístění: 23./36 - U: 2.32/2.7km - P: 160m - K: 12 - Z: 1592 - Pořádal: BOR > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 21°C (polojasno)
Vítězové: 1. Elleder David 2. Stehlík Jakub 3. Mairich Filip [čas: 0:41:39 - rozdíl: 0:17:00]


30.7.2023 - Bohemia - 5.etapa - (H18A) - umístění: 25./35 - U: 6.38/7.52km - P: 275m - K: 16 - Z: 1524 - Pořádal: BOR > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 18°C (polojasno)
Vítězové: 1. Elleder David 2. Murenas Kasparas 3. Nielsen Erik [čas: 1:16:01 - rozdíl: 0:27:00]
A je to tady, jedeme na pětidenní závody do skal v okolí Nového Boru. Závody se konají každé dva roky a jsou opravdu super, prostě skály a zajímavé terény. Tentokrát je aréna u vesničky Záhořín, kousek za Sloupem v Čechách. A všech 5 dnů na jednom místě. Je to super, ale zase pár etap bude mít start přes 2 km daleko, to je ta daň jednoho místa. Dají se opravdu čekat husté terény. Asi právě proto je tady okolo 1500 závodníků, kdo tady již alespoň jednou byl, tak ho to sem táhne pořád. První etapa ve středu byla taková zahřívací, lehký terén, bez skal, v podstatě taková rychlovka. Ale opravdu to byla jen ta první etapa, ostatní už takové nebudou. Hned druhá etapa byla klasika ve skalách, plná zajímavých skalních detailů. Ale nakonec to tak hrozné nebylo. Jediný problém byl, že Moni si vzala jiné popisky, takže neměla správná čísla kontrol. Dala to ale až do předposlední kontroly, tam vzala jinou a bylo z toho DISK. Třetí etapa byla lesní sprint, na start 2,5 km a z cíle v podstatě to samé. Takže našlapáno 5 km a naběhané 3. Ale celkem v pohodě, takže se čeká na pořádné skály. A to přišlo ve čtvrté etapě. Krátká trať, délka kolem 2 km a skály. Hlavně Modlivý důl, tam se to motalo hodně. To si každý užil. Jinak dneska je ve startovce spousta reprezentaci, vybrali si závody jako přípravu před světovým pohárem, který je příští týden u České Lípy a u Kokořína. Takže hezké porovnání. Poslední etapa se běžela na hendikepy, Tom měl náskok asi 30 minut, tak nakonec v pohodě vyhrál. Byla to klasika, nejdelší na Bohemce a nikoho už nic nepřekvapilo. Filip s Moni to dali v pohodě, takže můžeme říct, že celá Bohemka byla super a proti minulým letům celkem v pohodě. Co se týče zázemí, to bylo jako vždy perfektně připravené, jídla celkem dost, ale nevyrovnalo se to závodům H.S.H., čekali jsme víc pestrého jídla, ale nejedli jsme se. Takže za dva roky zase vyrazíme, to je pořece jasné. Celkové výsledky jsou

1.9.2023 - West Cup - 1.etapa - (H18) - umístění: 5./8 - U: 4.3/5.42km - P: 119m - K: 16 - Z: 430 - Pořádal: NEK > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 17°C (oblačno,prší)
Vítězové: 1. Sobota Ondřej 2. Havlíček Viktor 3. Pivec Jan [čas: 1:09:51 - rozdíl: 0:16:46]


2.9.2023 - West Cup - 2.etapa - (H18) - umístění: 4./8 - U: 7.9/10.34km - P: 302m - K: 9 - Z: 500 - Pořádal: NEK > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 17°C (oblačno)
Vítězové: 1. Sobota Ondřej 2. Janoch Samuel 3. Havlíček Viktor [čas: 1:47:55 - rozdíl: 0:31:36]


3.9.2023 - West Cup - 3.etapa - (H18) - umístění: 4./9 - U: 7.8/9.8km - P: 203m - K: 12 - Z: 437 - Pořádal: NEK > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 18°C (polojasno)
Vítězové: 1. Sobota Ondřej 2. Janoch Samuel 3. Havlíček Viktor [čas: 1:34:14 - rozdíl: 0:21:54]
Po roce vyrážíme zase na třídenni závody do Krušných hor. Bydlíme zase v Nejdku ve stejném penzionu, ale Tom s Terkou jsou pod stanem v centru. Minule to bylo v Perninku, tentokrát asi 5 km za a prostě někde v lese mimo civilizaci. To bylo zajímavý, ale... Kdyby se někdo zeptal, jaké jste tam měli počasí, tak stejné jako loni. V pátek zataženo, teplota kolem 14 stupňů a nakonec pršelo, les byl mokrý, plno klacků, vývratů, děr v borůvkách, zase tak zajímavý nebyl a nedalo se v něm vůbec běžet. Takže řadu lidí to docela rozhodilo, nic moc, byla to taková orientační chůze. A to byla jen krátká trať. Večer ještě pěkně lilo, takže i pár věcí ve stanu bylo mokrých, nezajímavý. Asi bych to nedal, proto jsem ty, co byli pod stanem, docela obdivoval. V sobotu to bylo ještě mokřejší, ale nepršelo, sem tam se někde objevilo slunce, ale došlo jen do údolí, ne k nám nahoru. Tam se dostalo po obědě a bylo to super. Dneska to byla klasika, docela dlouhý, tak snad to bude lepší, ale terén se asi nezmění. To samé jsme si říkali loni, ufff. A nezměnil. Kolena a kotníky si užily. V neděli bylo celkem hezky, slunce se pralo s mraky, ale svítilo. Byl sice trochu vítr, ale to už bylo super. Start kolem 1 km, plus mínus jako ostatní závody a cíl byl v centru. Zase se běželo na hendikepy, Tom jako první startoval ve 10:00, Filip jako čtvrtý v 10:48. Moni v téčkách kdykoli, takže to docela šlo. Start byl dneska do kopce a cíl taky, začátek i konec lahůdka. Tom to i se zdržením v hustník vyhrál, Filip nakonec čtvrtý a Moni šestá. Máme zase stupně vítězů a bylo to super. A jak celkově? No, terén nic moc, v podstatě jedna mapa pro 3 závody, příští rok vynecháme, tento terén se nám prostě nelíbí, jeli jsme na orientační běh a byl z toho orientační pochod nebo chůze?

28.9.2023 - STŽ - Želízy - krátká - (H18) - umístění: 4./13 - U: 3.46/4.28km - P: 115m - K: 13 - Z: 899 - Pořádal: PGP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 23°C (jasno,slunce)
Vítězové: 1. Gajda Petr 2. Černý Matouš 3. Hůla Tomáš [čas: 0:46:17 - rozdíl: 0:07:20]
Začal bych tak, že bylo opravdu super podzimní počasí. Slunce hřálo, úplně jasno, ve stínu kolem 23 stupňů, prostě paráda. Doplnil bych to ale tím, že někdo spadnul ze skály a letěl pro něj vrtulník, tak snad to nebyl orienťák. Hmm, prej byl... Tak snad to dobře dopadlo. No a za třetí, v kempu, kde bylo centrum, řvalo dítě skoro celou dobu, co jsme tam seděli, takže asi přes hodinu. To byla výdrž. Centrum tedy bylo v kempu Želízy, parkování jsme chytili docela blízko, protože Filip startoval 3 minuty po nule, tak jsme jeli brzo, start byl asi 1300 m, takže všechno, jak má být. Dneska to byla krátká trať, Filip i Moni to měli něco mezi 3-4 km, byly na trati pěkné skály, ale běžet se to dalo. Cíl byl nahoře, asi 50 m od vytesaných skalních reliéfů Čertovy hlavy. Dobrý! Povedlo se to!

1.10.2023 - STŽ - Úštěk - klasika - (H18) - umístění: 5./8 - U: 5.7/7.41km - P: 359m - K: 15 - Z: 539 - Pořádal: ROU > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 23°C (polojasno)
Vítězové: 1. Hůla Tomáš 2. Beran František 3. Kopecký Matyáš [čas: 1:25:46 - rozdíl: 0:25:07]
Málo lidí, skoro polovina čtvrtečního závodu, hodně divné, čím by to mohlo být? No, tak nějak jsem si to spočítal. Je to docela daleko, už hodně drahé startovné za 200 Kč a k tomu cena za naftu a jídlo tak na hraně. A někdy třeba i parkování od 20 Kč až po stovečku. Jak to pak vyjde na tříčlennou rodinu? Ze severu Prahy tam a zpět cca 130 km, co potom jih a dále, to je zhruba 300 Kč za naftu, jsem docela levnej, 600 Kč za startovné a raději si vezmu jídlo svoje. Kdyby ne, tak je to tak dalších min 500 Kč, no a máme z toho skoro 1500 Kč a to podobné ve čtvrtek, takže se některým nedivím, že jeli jen na jeden závod. Myslím si, že se to někde musí projevit, ale třeba se pletu. A spočítejte si to na rok. Takový úbytek závodníků je ale docela dost. Jinak Úštěk si pamatujeme, že je hrozný terén, prudké svahy, pořád nahoru a dolů, tak jsem si řekl, že se do terénu také podívám. A bylo to hrozný, když jsem viděl ty 70+, kam se museli vyšplhat, tak smekám. Takže jakékoli stížnosti od rodinných závodníků jsou zbytečné. Zase ale přálo počasí, svítilo krásné podzimní slunce, takže vlastně pohoda, jen to tělo dostalo trochu zabrat. A co se týče kontrol, trochu se nad tím mohli více zamyslet a ne všechny kontroly dávat úplně nahoru. To neustálé chození do kopce tak nějak moc zábavné nebylo. A z cíle nahoru, to si člověk taky po těch kopcích užil. Ale patří to k orienťáku, tak nebudu dál brblat.

8.10.2023 - STŽ - Úvaly - klasika - (H18) - umístění: 7./9 - U: 6.78/7.62km - P: 73m - K: 13 - Z: 764 - Pořádal: FSP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 11°C (oblačno)
Vítězové: 1. Volejník Ondřej 2. Španěl Filip 3. Hruška Marek [čas: 0:55:21 - rozdíl: 0:15:29]
Dneska to od rána nevypadalo dobře, tak nějak pořád pršelo, ale podle radaru nějaká naděje byla. A opravdu. Na závod jsme dorazili po dvanácté a už nepršelo, později se sem tam objevilo i slunce. Centrum bylo na koupališti v Úvalech, kde to dobře známe a i les není neznámý. Ten jsme proběhali snad stokrát, takže nás nečekalo žádné překvapení. A taky to žádné překvapení nebylo, co taky v tomto plochém lese vymyslet. Prostě tam nafrkat kontroly a běž. Tak to vypadalo i dneska, ono to prostě v tomto lese ani jinak nejde. Chtělo by to změnu, ale je fakt, že po drsných letních závodech a minulém závodě v Úštěku to bylo hodně odpočinkové, takže se to vlastně hodilo. Start byl necelý kilásek, to je vždycky strašná pohoda, cíl hnedka tedka vedle, takže v tomto ohledu to bylo přesně tak, jak to dokáže potěšit. Na shromaždišti taky bylo všechno, co je potřeba, odpoledne se objevilo i slunce, takže pěkně strávené odpoledne. K lesu se nic moc říct nedá, prostě rovina se spoustou cest, běžák, pohodovka.

21.10.2023 - STŽ - Poteplí - klasika - (H18) - umístění: 9./14 - U: 7.71/9.41km - P: 242m - K: 15 - Z: 743 - Pořádal: DKL > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 18°C (jasno,slunce)
Vítězové: 1. Hůla Tomáš 2. Španěl Filip 3. Hruška Marek [čas: 1:21:06 - rozdíl: 0:22:46]
Poteplí, ani Waze mi to nenašlo, ale jsme tady už podruhé. Centrum je u bývalého koupaliště, je vtipný, jak člověk říká často slovo "bývalý". Naštěstí se letos běhá na druhé straně údolí, takže super. Pořád stejná místa už není moc zábava. Když už není jiný terén, tak alespoň jiné místo se zajímavými detaily. A počasí super, od rána jasno, slunce, dá se říct, že i teplo. Prostě takto má vypadat podzim. Listí už žloutne, tak to už na podzim vypadá. Tentokrát jedu sám s Filipem a protože to je klasika, tak i délka tomu odpovídá. 7,7 km není úplně málo, ale jen 170 m převýšení, to není zase tak vražedné. Start byl 1400 m a do kopce, to se dalo. Uvidíme, s čím Filip přiběhne. A celkem v pohodě, spíš se naběhal hodně po cestách, velké převýšení to nebylo, ale nakonec udělal 9,5 km. Takže proběhnutí dobrý.

22.10.2023 - STŽ - Kytín - krátká - (H18) - umístění: 4./15 - U: 3.56/3.98km - P: 123m - K: 14 - Z: 895 - Pořádal: VSP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 16°C (polojasno)
Vítězové: 1. Kosák Eliáš 2. Hůla Tomáš 3. Hruška Marek [čas: 0:32:48 - rozdíl: 0:06:20]
V noci strašně lilo, tak to nevypadalo moc dobře. Ovšem ráno jsme se podívali na YRno a tam bylo slunce po 11 hodině. Kde berou ty předpovědi nevím, ale bylo to tak. Sice studenější vítr, ale nepršelo. Ještě jsme se obávali podmáčené louky, ale bylo to v pohodě. To nás hned tak nějak naladilo, super. Dneska to je krátká trať, to by bylo dobrý, ale nesmělo by to být v Brdech. Trochu se nás snažili protáhnout před závodem, protože to bylo 2,2 km na start a to samé z cíle. To už zase není taková paráda, ale co s tím. Šel tam každej. Terén typicky brdský, pár kamenných polí, nějaké to převýšení, ale je to krátká. Centrum bylo na obrovské louce hned u posledních domů Kytína. Zázemí normálně luční, ale žádné jídlo, tedy kromě párku v rohlíku a nějakých těch domácích buchet a plechovek. To se nedalo srovnat se závodem včera. Někdy si říkám, že se rozevírají nůžky mezi startovným, parkovným a službami a shromaždišti. Jeli jsme tři, startovné nás vyšlo na 600 Kč, parkovné za 50 Kč, nafta cca za 170 Kč a byl tam jen párek v rohlíku. Ale my si už většinou jídlo bereme vlastní, tak už nás to ani tolik nebere. Ale zase to bylo na přístupném místě, na pěkně louce a nikde jsme se nemuseli tlačit. A slunce. Pozitivní, pohodový. Fildovi se to dneska podařilo a bylo z toho 4.místo. Moni taky v pohodě, takže dobře využité odpoledne.

28.10.2023 - O-Tour - Kubova Huť - krátká - (H18A) - umístění: 6./11 - U: 4.05/4.57km - P: 200m - K: 20 - Z: 1174 - Pořádal: VIM > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 6°C (zataženo)
Vítězové: 1. Sork Dominik 2. Melišík Jan 3. Sobota Ondřej [čas: 0:48:03 - rozdíl: 0:09:57]


29.10.2023 - O-Tour - Kubova Huť - klasika - (H18A) - umístění: 9./12 - U: 8.13/10.98km - P: 530m - K: 18 - Z: 1082 - Pořádal: VCB > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 7°C (slunce)
Vítězové: 1. Koliáš Štěpán 2. Sobota Ondřej 3. Melišík Jan [čas: 1:55:51 - rozdíl: 0:48:37]
Vyrážíme na víkendové závody na Šumavu do vesničky Kubova Huť v 1000 m nad mořem. Konají se tam poslední letošní závody seriálu Kwak Czech O-Tour. Na to jsme se fakt těšili, protože to je v terénech, kde to už nebude. A na Šumavě, co víc si přát na konec sezóny. Vyrazili jsme všichni i s Terkou, takže paráda. Na sobotní závod jsme jeli rovnou, v podšumaví svítilo slunce, ale nahoře už zataženo a docela zima. Sem tam vykouklo slunce a až když jsme odjížděli, tak bylo tepleji. Byla to krátká trať, docela v pohodě, jen tam bylo docela dost kamenných poli, teď už hodně listí na zemi, pod tím skryté mokré kameny a kořeny, takže docela náročné. Druhý den to už bylo i hodně lepší, od rána svítilo slunce a bylo fakt teplo. Ovšem v neděli to byla klasika, takže Filda to měl přes 8 km, to bude výživné. A bylo! Filda si sáhnul na dno a naběhal kolem 11 km, Tom si držel vysoký standard a po včerejším vítezství to dneska dal na druhém místě. A Moni včera v pohodě, ale dneska zapomněla na šestku a bylo z toho DISK. Asi se moc kochala hezkým počasím. A počasí nám opravdu přálo, o co to bylo včera zamračené, dneska nám to slunce vrátilo a celý den to byl prvotřídní podzim se vším všudy, až to někdy vypadalo jako kýč. Možná to na některých fotkách bude vidět. Takže to byl opravdu skvělý víkend.

5.11.2023 - STŽ - Kolín - krátká - (H18) - umístění: 5./8 - U: 4.22/5.45km - P: 29m - K: 14 - Z: 853 - Pořádal: MKP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 13°C (polojasno)
Vítězové: 1. Hůla Tomáš 2. Václavík Martin 3. Hlaváček Vojtěch [čas: 0:40:05 - rozdíl: 0:14:56]
Poslední Žebříček a na zajímavém nebo novém místě v Kolíně. Není to zase tak blízko, ale jezdíme všude, tak není problém. Jedeme jen s Fildou. Shromaždiště bylo na zimním stadioně nad ledem, takže si každý připadal jak v zimě. Naštěstí jsme tam byli jen pro popisky a rychle k autu. Měli jsme ho kousek, protože jsme přijeli brzo z důvodu startu už 15 minut po nule. Kousek za námi byl cíl a kousek za cílem start a to byla parádička. A k tomu všemu bylo krásně, sice ne úplně vedro, ale slunce svítilo, i když předpovědi byly všelijaké. Trať to byla krátká, takže 5 km vůbec nestojí za řeč. A ještě v terénu, kde bylo převýšení kolem 20 metrů, takže vlastně rovina. Pár kontrol bylo hezky umístěných v dírách po bombách, takže mnohdy nebyly vidět, ale to ten závod alespoň trochu zdramatizovalo, ale opravdu jenom trochu. Bylo to jen takové podzimní proběhnutí a určitě jsme nelitovali, že jsme tam byly. Tím končí podzimní sezóna a už nás čeká Mistrovství světa ve SMIKu v Mukařově, a pak už zimní liga někdy do března.

17.11.2023 - 29.MS SMIK - Mukařov - (H) - umístění: 102./175 - U: 7.1/7.1km - P: 55m - K: 10 - Z: 322 - Pořádal: SLP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 4°C (oblačno)
Vítězové: 1. Glonek Jakub 2. Balcar Aleš 3. Illner Vojtěch [čas: 0:53:32 - rozdíl: 0:00:00]
Nějak to moc letí, je tady podzim a opět zajímavé Mistrovství světa ve SMIKu. Tentokrát jsme vyrazili do Mukařova, kde nejsme poprvé. Počasí celkem přálo, bylo kolem 4 stupňů nad nulou, příjemné a sem tam se objevilo mezi mraky slunce, ale opravdu jen tak vykouklo. Ale na běhání akorát. Centrum bylo u hospody u kostela, parkovali jsme tak nějak místním před domy a start byl asi 800 m v lese. Celkem dost lidi a opět velký hromadný start. Tentokrát to bylo docela zajímavé, protože skoro všichni běželi stejným směrem. To se jen tak nestává, většinou se vytvoří alespoň 3 skupinky, ale tentokrát se asi všichni vezli. Možná to pak v lese bude víc zajímavý a fronty u kontrol. Ale uvidíme. Pár front bylo, terén placka, takže v pohodě. Do cíle tentokrát všichni s časovou rezervou, takže žádný stres. Nakonec Tom skončil na super 11.místě se 30 body a 15 kontrolami, Filip na 102.místě s 18 body a 10 kontrolami a Moni na 83.místě s 15 body a 10 kontrolami.

3.12.2023 - PZL - Malé Přílepy - (B) - umístění: 20./71 - U: 4.6/5.15km - P: 137m - K: 17 - Z: 180 - Pořádal: SCP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > -4°C (zataženo,sníh)
Vítězové: 1. Lacina Jan 2. Šindelka Antonín 3. Málek Martin [čas: 0:56:44 - rozdíl: 0:19:47]
Tak mám to zase začíná, Pražská zimní liga je tady. Tak doufáme, že bude závodů dostatek, teď do Vánoc každý týden, to je super. Na první závod jedeme do Malých Přilep, naše obvyklé místo, tady už to známe jako svoje boty. Málem jsme se nemohli zúčastnit, byl omezený počet závodníků, ale nakonec nás vzali, to by nebylo dobrý, bylo bychom docela zklamaní. Ale bylo to omezená hlavně kvůli parkování, není tam moc místa. Po dvou dnech urputného sněžení jsem čekal to nejhorší, za zase bude sněžit. No, ráno bylo krásně, slunce svítilo na 25-30 cm sněhu a vypadalo to na nádherný zimní den. Ale nebylo to tak, sotva jsme tam na desátou dojeli, zatáhlo se a začalo padat to divné bílé mokré. Sice jen tak, aby se neřeklo, ale už to nebyl krásný zimní den. Trať tentokrát byla na straně rozhledny a tam je to lepší. Na druhou stranu se netěšíme, tam nás to nebaví. Filip měl trať něco přes 8 km a Moni kousek pod 5. Tom s námi tentokrát nejel. Protože bylo plno sněhu, stala se trať poměrně obtížná, takže bylo možné áčko zkrátit na béčko, to Filip udělal, protože v tom sněhu se prostě běhat nedalo. Je to jenom na takové zahřátí. Na mapě je vidět zkrácení z 5 na 12. Já jsem se zatím odhodlal na nedalekou kešku, ale hledat něco ve sněhu je docela zábavné, po mém odchodu bez kešky to tam vypadalo, jako kdyby tam byl divočák. Prostě nic, ani nápověda a fotky mi nic neřekli, nebylo to tam. Tak jsem dorazili zpět do auta a čekal na doběh. Nakonec všechno v pohodě, Moni byla zcela nadšená zimní atmosférou, Filda tak nějak, ale nakonec dobrý, hezky jsme se proběhli.

9.12.2023 - PZL - Točná - (C) - umístění: 14./59 - U: 7.7/10km - P: 214m - K: 10 - Z: 205 - Pořádal: SJC > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 1°C (zataženo,sníh)
Vítězové: 1. Mullis Carolina 2. Novák Libor 3. Janoušková Lucie [čas: 1:20:03 - rozdíl: 0:13:23]
Sníh je od minulého týdne pořád, dokonce v noci zase to nějaké bílá napadlo. Ale není to nic, co by nás odradilo vyrazit do lesa. Je sice zataženo, něco kolem nuly, ale jinak se zdá teplo a vlastně je to super. Tentokrát jedeme na Točnou a pořádá to Mrazák. Je to na místě, které také známe, je tam pěkný seběh k Vltavě, takže si to kluci užili. Běhá se nad Komořanským tunelem, je to tady celkem zajímavé a to převýšení nakonec není tak hrozné, něco mezi 200 a 300 metry.Tom si dal desítku a Filip kousek pod osmičku. Takže to zase bylo příjemně strávené dopoledne.