Deník závodníka 'Moni' rok 2019

1.1.2019 - Zvole - novoroční paměťák - (A) - umístění: 51./73 - U: 5.75/5.75km - P: 63m - K: 17 - Z: 73 - Pořádal: ZVO > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 7°C (zataženo)
Vítězové: 1. Jíra Tomáš 2. Martin Šilhánek 3. Petr Šilhánek [čas: 0:48:14 - rozdíl: 0:27:54]
Zase se to povedlo.

12.1.2019 - PZL - Skryje - (C) - umístění: 5./18 - U: 4.8/6.67km - P: 194m - K: 14 - Z: 64 - Pořádal: Matlák > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 1°C (zataženo, sníh)
Vítězové: 1. Šimerka Jakub 2. Vlach Martin 3. Klusáková Jitka [čas: 1:05:00 - rozdíl: 0:24:30]
Včera nasněžilo a vypadalo to dost nedobře. Ráno to už ale bylo v pohodě, tedy sníh ležel, ale bylo nad nulou a tálo to. Vypadalo to, že to bude v pohodě. Ale to jsme si jen mysleli, že to bude dobrý. Cesta byla opravdu jako na hory!! Už když jsme odbočili z dálnice, trochu se objevoval sníh a stále to přibývalo. Tom na Facebooku našel příspěvek Tondy, jak staví kontroly a sněhu docela dost. Protože jsme jeli podle Waze, tak nás to nevedlo bez Broumy (bylo to tam nějaký oranžový, či co), ale rovnou do kopce přes Vlastec (to prý je nejvyšší v okolí a tam jsme měli jednou závod "Velkou cenu Líšné"). No to jsme si dali. Závěje, uzká cesta, led, vyjeté koleje, samé zatáčky. Užili jsme si takovou zimní ralye. Takže jsme dorazili akorát a šlo se na start. Ten byl asi 200m, pohoda. Pole rozdělené do 3 kategorií, Tom běžel béčko 8km a Filda s Moni céčko něco pod 5km. Obě trati vedly až dolu k řece a přes most na druhou stranu. Cesta zpět byla pěkný kopec, kde Moni s Fildou udělali chybu, že ze sedmičky nešli po cestě, ale přes zahrady. Ještě, že všichni byli zalezlí. No, užili si to. Tom to měl vlastně okolo celé vesnice a dva kopce navíc. Když probíhal vesnicí na druhou stranu, tak se jen ozvalo "to je hum...". Ale nakonec v pohodě. Pár kontrol bylo trochu vedle, to ale neva. Cestou zpět už jsme nejeli přes nejvyšší kopec v okolí, ale přes Broumy a bylo to bez sněhu.

19.1.2019 - PZL - Veltruský park - (C) - umístění: 36./71 - U: 6.8/7.25km - P: 51m - K: 16 - Z: 205 - Pořádal: KPY > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > -5°C (slunce)
Vítězové: 1. Pangrácová Anna 2. Waldhauser Štěpán 3. Sedláček Patrik [čas: 0:54:01 - rozdíl: 0:14:13]
Super! Super! Super! Tak nějak si představujeme pohodový závod zimní ligy. Místo super, trať super, celý závod na čipy, parkování kousek a dokonce i počasí super. Všechno vyšlo tak, jak má. Ráno bylo kolem -8°C, ale do deseti se to trošku zlepšilo, tedy slunce to zařídilo, takže bylo akorát. Start i cíl byl u Dórského pavilonu ve Veltruském parku, hned vedle letního kina. Trasy vedly celým parkem, po poli, louce, kolem zámku, po všech barevných mostíkách, vlastně všude. Fakt super, proběhnutí přímo nádherný a zlepšení zimní nálady. Sem tam se proběhla srnka, viděli jsme i spoustu daňků. Kontroly byly viditelné, takže žádné záludnosti, tedy kromě jedné, na konci parku, kde se muselo do tmavé díry. Alespoň bylo trošku zábavy. Víc snad ani nemá cenu psát, bylo to super a děkujeme kralupákům za takové proběhnutí.

27.1.2019 - PZL - Kozel - Pyšely - (D) - umístění: 9./38 - U: 4.6/5.92km - P: 213m - K: 10 - Z: 184 - Pořádal: Chlebák > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 4°C (zataženo, sníh)
Vítězové: 1. Jíra Filip 2. Popová Veronika 3. Omová Michaela [čas: 1:03:13 - rozdíl: 0:17:59]
Na Kozla jezdíme často, ale tady jsme ještě nebyli. Je to ale jen druhá strana lesa, kde už jsme běhali, tak nic překvapivého. Cestou z domova všude bez sněhu, pěkné počasí, ale tady sníh. Překvapivé, prostě tady jen v sobotu sněžilo trochu víc. Nu což, celkem bylo namrzlo, všude voda, protože to tálo, skoro zimní atmosféra. Start byl asi kilásek od hospody, startovalo se po jednotlivých skupinách, takže poslední skupina už byla trochu promrzlá. Ale na trati to už topilo, tedy vnitřně. Tom si dal devítku a Filda s Moni něco přes 4 km. Filda přijel z hor, tak jsme nechtěli nic náročného, protože v pokynech to "smrdělo" kopcema. Ale nakonec to nebylo tak hrozné, pěkně si to proběhli. A protože Tom i Filip svoje kategorie vyhráli, tak jsme zůstali na vyhlášení. To bylo super, pěkné ceny od Kozla a Herbadentu, spousta lidí zůstala, prostě hezké zakončení. Sníh všechny překvapil, ale nakonec to bylo v pohodě.

2.2.2019 - PZL - Kavčí Hory - (A) - umístění: 39./58 - U: 4.83/4.83km - P: 134m - K: 11 - Z: 58 - Pořádal: Klíma > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 3°C (zataženo)
Vítězové: 1. Glonek Jakub 2. Jíra Tomáš 3. Malačka Milan [čas: 0:36:42 - rozdíl: 0:18:55]
Poslední 'lesní' zimní liga. Zrovna se udělalo hezky, takže jsme si to užili. Moni s Fildou si dali 7km. Fildovi se to podařilo, překvapil, jak mu to běželo. Tom si sice dal tu samou trať (další délka byla 14km, to už je zbytečně dost), ale skončil na dvojce, kotník opět nevydržel. Takže se dobelhal zpátky a moc si to tedy neužil. Já jsem si prošel okolí a sebral kešku na kótě 507. Takže se vše povedlo, určitě příští rok zase přijedeme.

3.3.2019 - PZL - Líšná - (C) - umístění: 23./43 - U: 7/9.24km - P: 314m - K: 9 - Z: 92 - Pořádal: Vaníček > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 9°C (zataženo)
Vítězové: 1. Vlach Martin 2. Valentová Helena 3. Klusák Martin [čas: 1:37:42 - rozdíl: 0:30:49]
Poslední 'lesní' zimní liga. Zrovna se udělalo hezky, takže jsme si to užili. Moni s Fildou si dali 7km. Fildovi se to podařilo, překvapil, jak mu to běželo. Tom si sice dal tu samou trať (další délka byla 14km, to už je zbytečně dost), ale skončil na dvojce, kotník opět nevydržel. Takže se dobelhal zpátky a moc si to tedy neužil. Já jsem si prošel okolí a sebral kešku na kótě 507. Takže se vše povedlo, určitě příští rok zase přijedeme.

9.3.2019 - PZL - Praga Magica - (B) - umístění: 73./114 - U: 10.65/10.65km - P: 115m - K: 25 - Z: 321 - Pořádal: Jéňa > Výsledky > Mapa > GPS > 9°C (polojasno,vítr)
Vítězové: 1. Hudos Václav 2. Valášek Václav 3. Víšek Martin [čas: 0:44:05 - rozdíl: 1:22:03]
Hurá do Prahy! Tak nějak bych to popsal. Předpověď nebyla nic moc, ale protože nedokážou předpovídat na pár hodin dopředu, tak to zase nevyšlo. Tedy dobře pro nás, protože vlastně svítilo slunce, jen byl pořádnej vítr. Ale i ten se někdy mezi budovama ztrácel, takže nakonec bylo počasí přesně na takový závod. Opět byl sraz v ulici Bílkova na SPŠ. Dorazili jsem tak půlhoďky před nulou, ale i tak byla pěkná frontička. Já jsem odvezl auto na kraj Karlína, kde už je fialová zóna jen ve všední den a zpátky jsem dojel na kolobce. Trvalo mi to asi 25 minut a ještě stáli ve frontě. Dlouho jsme se těšili na Petřín, až to konečně vyšlo. Tedy jen pro trať 'A', kterou si dal Tom a naběhal něco kolem 13ti km. Jinak trať 'B' byla na Starěm městě a Malé Straně, ale ne na Petříně. Tu si dal Filda s Moni a naběhali jako loni něco kolem 9ti km. Opět to byl závod s volným pořadím kontrol. Já jsem mezitím proplouval na kolobce mezi domy až na Malou Stranu. Měl jsem to štěstí, že pár závodníků jsem potkal, takže to bylo docela zajímavé sledovat jejich přeběhy. Tentokrát jsem žádnou veselou historku z centra neslyšel, ani o turistech, nic, co by stálo za řeč. Snad jen malé frontičky na prvních kontrolách nebo zavřené průchody. Takže to vlastně proběhlo v pohodě a díky Petřínu to bylo zase o trošku zajímavější.
Jinak je čtvrtek a pořád výsledky nejsou. Tak čekáme a čekáme .... a nakonec se v pátek zadařilo.
A ještě jednotlivé mapyStaré Město  Malá Strana a Petřín


16.3.2019 - Jarní skály Kost - (T5) - umístění: DISK - U: 5.4/8.64km - P: 164m - K: 17 - Z: 864 - Pořádal: TUV > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 4°C (zataženo,mrholí)
Vítězové: 1. Tihon Michal 2. Horák Pavel 3. Härtelt Daniel
Jedeme na Kost. Dá se říct, že sezóna začíná. Doposud jsme měli všechno jako přípravu a teď se uvidí, jak jsme na tom. Předpověď počasí nebyla nic moc. Sice nakonec nelilo, ale v podstatě celý čas trochu mrholilo. Ale tak hrozný to zase nebylo, orienťáci vydrží všechno, byli jsme na tom už hůř. Auto jsme měli v lese na silnici, poměrně daleko, ale to jsme tady už zvyklí. Velkým plusem závodu byl start a cíl. Start hned u hradu a cíl tak 400m, tam už jednou byl, na cestě kolem rybníka a na konci. Máme na to vzpomínku, jak se dobíhalo ve strašném bahně. I dnes Tom říkal, že celou cestu měl čisté boty, jen ten seběh do cíle byl trochu s bahnem. Filip startoval asi 50 minut přes Tomem, takže ve stejný čas šla i Moni, T5 startovali na krabičku kdykoli. Na startu jsme potkali Fandu, hecovali se s Tomem, protože běželi stejnou trať. Fanda běžel asi 10minut před Tomem, který ho v lese doběhl, ptal se co je, protože jekoby jen šel, všechno bylo ale v pohodě. Tak snad se nic nestalo. Filda to proběhl s pár chybkami. Trochu se zamotal na osmičce a hlavně na poslední kontrole. Tam nezvolil správné naběhnutí, naběhl přes paseku a to ho trochu rozhodilo. Nechal tam celkově tak 10minut a to je docela škoda. Moni si to taky užila. Jednoou si oběhla devítku, pak běžela napravo, místo nalevo a ještě jednou se zašmodrchala. Výsledkem bylo nalezení kontroly č.11, ale se zapomenutím kontroly č.10. A vrátit se zpět by čas v lese hodně prodloužil. Takže DISK. Tomovi se to celkem povedlo, nechal tam tak 2 minuty a 15té místo bylo super. V H21B to bylo ale zajímavé, protože mezi prvními patnácti bylo jen 5 našich.

24.3.2019 - STŽ - Travčice - klasika - (T2) - umístění: DISK - U: 8.3/11.44km - P: 144m - K: 14 - Z: 1272 - Pořádal: ROU > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 11°C (oblačno)
Vítězové: 1. Höck Kilian 2. Růžička Štěpán 3. Besta Lukáš
Něco vymyslím. Protože výsledky byly v podstatě dřív, než jsme dorazili domu, tak na nějkaý popis nebyl čas. Vyčkám na popisovou slinu a zítra se do toho dám. Tedy pokud myšlenky dají.

31.3.2019 - STŽ - Kvílice - krátká - (T2) - umístění: 31./74 - U: 4.4/6.73km - P: 87m - K: 15 - Z: 966 - Pořádal: SLA > Výsledky > Mapa > GPS > 14°C (polojasno)
Vítězové: 1. Horák Pavel 2. Pompach Petr 3. Trnková Dana [čas: 1:02:28 - rozdíl: 0:32:01]
Počasí super, slunce většinou svítilo, parkování sice trošku dál, ale nevadilo to. Měli jsme to trochu rozhozené o 2 hodiny, ale díky počasí to zase tak nevadilo. Nejdříve šel Tom, pak Moni a potkala Toma přibíhat, pak já s Fildou, a když vystartoval, tak přiběhla Moni. Pak jsme se opalovali a v cíli počkali na Fildu. Prostě pohodička. Líboli se, nebylo to náročné a Fildovi se to konečně trochu povedlo. Sice tam udělal asi 2 minuty, ale to zase tak neva.

6.4.2019 - STŽ - Vršovice - sprint - (T) - umístění: 32./43 - U: 1.7/2.84km - P: 81m - K: 12 - Z: 902 - Pořádal: KAM > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 13°C (jasno,slunce)
Vítězové: 1. Černý Ondřej 2. Lukavcová Ivana 3. Lukavec Petr [čas: 0:22:18 - rozdíl: 0:09:48]
Paráda! Někdy prostě není možné nic zajímavého napsat, není co vybrat a popisovat to nemá smysl. Je to tím, že bylo nádherně, místo super, organizace super (zase se mi líbily startovky a výsledky na čtyřech monitorech), trať byla taky v pohodě, a pak tak nějak rychle domu. Protože to byl sprint, tak to byla rychlovka, užili jsme si to, ale fakt moc rychle. S Kamenicí je to vždycky v pohodě, je taky zajímavé, že jim počasí skoro vždycky vyjde :-)

7.4.2019 - STŽ - Týnec - krátká - (T) - umístění: 54./72 - U: 3.4/6.58km - P: 189m - K: 14 - Z: 956 - Pořádal: EKP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 14°C (polojasno)
Vítězové: 1. Pompach Petr 2. Silný Ondřej 3. Trnková Dana [čas: 1:26:36 - rozdíl: 0:57:36]
Zase den vyšel. Do Týnce jedeme už podruhé, les tedy známe a nic lehkého se nečekalo. Tentokrát bylo shromaždiště v kempu u řeky a pod hradem. Pěkné místo. Chvilku slunce, chvilku mraky, tak nějak se to střídalo. Na běhání akorát. Tentokrát start docela daleko, protože se vlastně šlo do stejného lesa, ale ze vzdálenějšího místa. Cíl byl kousek vedle, v podstatě i kousek od minulého cíle. Neběželo se přímo po louce dolu, ale podél lesa a cesty, jak se šlo minule na start. Nejdříve nás na shromaždišti opustila Moni, čekal se delší čas, pak vyrazil Tom a nakonec jsem šel já s Filipem. Je fakt, že trať byla docela těžká. I Tom se přiznal, ža tak 3 minutky tam nechal. Moni začala velmi dobře, dařilo se, ale najednou v místě prudkého kopce se to zlomilo a trochu se tam zdržela. Fildovi jsem vypočítal čas na 28 minut a tentokrát to vyšlo. Výsledky ale navečer ještě nejsou, tak nevíme, jak to vlastně dopadlo a jestli byl výpočet správný. Ale jinak to bylo všechno v pohodě, Tomovi kotník vydržel a všem se to líbilo.

28.4.2019 - STŽ - Chyňava - klasika - (T2) - umístění: 13./25 - U: 7.91/9.98km - P: 124m - K: 20 - Z: 896 - Pořádal: SCP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 9°C (oblačno)
Vítězové: 1. Moravec Marek 2. Pompach Petr 3. Dneboský František [čas: 1:30:12 - rozdíl: 0:37:36]
Po delší době začíná další sada závodů. Jedeme na Chyňavu na klasiku, kde už jsme jednou byli. Překvapivě loni, i když nám to připadalo jako před delší dobou. Stejné místo, ale tentokrát bez dobré zmrzliny. Počasí se tak nějak dubnově honilo, chvilku mrholilo, chvilku svítilo slunce, pár kapek, trochu vítr. Ani jsme nerozkládali židličky. Les je to pohodový a docela pěkný. Tentokrát byl cíl kousek vedle shromaždiště a dobíhalo se do pěkného kopce. Každý v podstatě nahnal převýšení jen během do cíle. Trať by asi mohla být dramatičtější, dalo se totiž běžet skoro rovně, bylo to bez nějkých zádrhelů, takové rychlé a pěkné proběhnutí.

1.5.2019 - STŽ - Čelákovice - sprint - (Z3) - umístění: 9./37 - U: 1.7/2km - P: 10m - K: 19 - Z: 1181 - Pořádal: SPC > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 13°C (polojasno)
Vítězové: 1. Jiřištová Zuzana 2. Starosta Pavel 3. Martin Bubeník [čas: 0:13:58 - rozdíl: 0:04:04]
Na sprint ve městě se vždycky těšíme. Počasí naštěstí přálo, svítilo dokonce slunce, takže to bylo příjemné. Shromaždiště na hřišti u školy a dobrá zpráva byla, že cíl tam byl taky. A k tomu start kousek, asi 600m. Mezi garážema, tak nějak jsem si vzpomněl na dobu tak před 40ti lety, ty garáže nějak tu dobu vrátili zpět. Trochu to celé zkazil zmatek s mapami pro téčka. Moni přišla na start a mapy nebyly. Tam si musela vzít Z3, prý je stejná, ale byla o kilometr kratší. To se ale přece nesmí stát, kdo se přihlásil včas přece nesmí mít problém na startu s mapou. Přece je jednoduché vytisknout počet map a pak nechat na místě zaregistrovat jen do počtu map. No jo, asi se to nepovedlo. A prý že se to stejně nikam nepočítá ... No, bylo to o kilometr kratší, škoda, protože Z3 nebyla rovnocenná, prostě nebylo to ono. Jinak se to povedlo. Filip docela makal, udělal tam jednu (dvě) chybu, kdy přehlédl prostup mezi živým plotem, takže tam mohl ztratit tak 15s a to bylo znát. Jinak mohl klidně být v první desítce. Ale to nevadí, bylo vidět, že mu to letos jde a začínají jeho dlouhé nohy makat. Tom si jen povzdechl, že to bylo až moc lehké, bez žádných záludných postupů a v podstatě bez rozmýšlení. Ale llíbilo se, vždycky říkám, že město je město a má to své kouzlo.

8.5.2019 - STŽ - Všenory - krátká - (T4) - umístění: 22./26 - U: 3.5/6.33km - P: 368m - K: 14 - Z: 1241 - Pořádal: USK > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 20°C (polojasno)
Vítězové: 1. Vondráček Martin 2. Peckl Martin 3. Maunová Anna [čas: 1:31:00 - rozdíl: 0:46:04]
Tak na toto místo nemáme úplně nejlepší vzpomínky. Samé zářezy, někdy hodně hluboké, spousta kamenů, velké převýšení, vlastně nic moc zajímavého. Tentokrát se šlo více na západ, ale prostředí se nezměnilo. Zázemí je tady ale v pohodě, velká louka na auta, místo na stany, sezení i vyhlášení. Ale tentokrát jim to nějak nevyšlo s jídlem, protože po doběhu kluků už nic k jídlu nebylo, jenom zmrzlina, takže alespoň něco. Sice věděli, že přijede hodně lidí, ale asi nemají odhad. Tedy skoro vůbec. Ještě, že si bereme něco s sebou. Chtěli jsme mít klid po příjezdu domu, nic nevařit, užívat si pohodu, ale nakonec jsme si museli uvařit sami. Všichni na trati udělali nějakou chybu, Filda hned na první kontrole, pak na dvanáctce, Tom si taky užil a trochu zbytečného času si přidal navíc a Moni měla tentokrát kompas Jacka Sparrowa, takže se trošku odchýlila od správného směru. Běžet se do kopců moc nedalo a dolu také ne, kameny jaksi bránily lepšímu pohybu. Ale to neva, jen doufáme, že příští rok to tady nebude znovu.

15.5.2019 - PPŽ - Nebušice - (T3) - umístění: 80./113 - U: 4.96/6.95km - P: 248m - K: 15 - Z: 382 - Pořádal: FSP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 6°C (prší)
Vítězové: 1. Valach Marek 2. Holec Jakub 3. Víteček Jan [čas: 1:17:19 - rozdíl: 0:38:17]
První závod Pražského poháru žactva (PPŽ) v tomto roce. Tentokrát Tom musel vynechat, tak jsme jeli jen ve třech. Počasí opravdu nepřálo. Bylo něco kolem 6°C a pršelo. Na polovinu května docela hustý. Shromaždiště u školy v Nebušicích, tedy jestli se tomu tak dal říkat. Nepříznivé počasí se projevilo i na počtu závodníků, přišlo necelých 400. To je trochu míň, než bych očekával. Start byl docela daleko, asi 1200m, ale na místě, kde už jednou byl a kde to známe. Na start se šlo kolem cíle, takže pohoda. V cíli jsem počkal na Fildu, pak jsme šli pro auto a v autě počkali na Moni. Ta si dala pětku, takže v lese byla asi hoďku a čtvrt. No a jednou musela přímo přes potok, přece to nebude obíhat. Ale v dešti to zase tak nevadilo. Jinak škoda, že počasí tolik nevyšlo, ale zaběhali jsme si dobře.

18.5.2019 - MČR - sprint - Čáslav - (D45) - umístění: 38./45 - U: 2.01/3.28km - P: 45m - K: 16 - Z: 964 - Pořádal: LPU > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 20°C (slunce)
Vítězové: 1. Chupeková Silvia 2. Křivdová Lenka 3. Kamenická Lenka [čas: 0:23:59 - rozdíl: 0:09:43]
Vyrážíme na MČR ve sprintu do Čáslavi. Filip bohužel něběží, tentokrát neudělali kategorii H14 ani žádnou jinou, kde by mohl běžet. Jóóó, to loni v Táboře, to byla jiná káva, tam byly i H14 a další kategorie a mohl běžet i Filip. Bylo mi divné, proč to tady neudělali také, ale asi nechtěli mít moc drobotiny na trati. Trochu mě také překvapilo shromaždiště, bylo na atletickém oválu a vypadalo to spíše jako štafety. Chyběl tam cíl na náměstí nebo někde v centru města, to pak zvedne atmosféru. Prý tam ale byly další akce, takže asi z tohoto důvodu měl orienťák smůlu. Na start se šlo docela daleko, to je jasné, muselo se jít mimo závodní prostor. Startovalo se kousek pod náměstím. Pak kontroly ve městě, a protože uprostřed mapy byl rybník, tak se musel obíhat. Tam jsme si na mostíku počkali na běžce, něco jsme nafotili a nakamerovali. Je to vidět na videu. Pro některé kategorie tam byl docela dlouhý doběh k cili podél rabníka, a pak tam bylo ještě několik kontrol u hřiště. Tam bylo pěkné dobrodružství, protože byly kontroly umístěné mezi ploty u hřiště, takže spousta závodníků to netrefila a musela pak ploty obíhat. Tam bylo důležité dobře přečíst mapu. Doběh byl po altetickém oválu, to bylo zajímavé, ale atmosféru na náměstí to nenahradilo. Jinak super. Počasí přálo, slunce svítilo, byl to pěkný sprint.

22.5.2019 - PPŽ - Troja - (T5) - umístění: 111./147 - U: 4.8/5.3km - P: 85m - K: 25 - Z: 479 - Pořádal: TJP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 14°C (prší)
Vítězové: 1. Janda Martin 2. Štemberg Milan 3. Holec Jakub [čas: 0:55:39 - rozdíl: 0:24:37]
Zase ta Troja, uff, to si vždycky řekneme, když je závod před námi. Vždycky se objeví slova, že se nám tam nechce, zase tam budou divná místa ... Tak jsme byli zvědaví, jestli se to zase potvrdí. Tentokrát bez Filipa, byl se školou v Legolandu. Bohužel jako minulý týden, i tentokrát se počasí nevydařilo. A bylo ještě hůř, protože celý závod pršelo. Start byl asi kilásek a cíl také. V podstatě na místech, kde už to párkrát bylo. Moni i Tom běželi T5. Mapa se trochu rozšířila o část sídliště na pravé straně mapy. Tím pádem byl trochu vynechaný bordel ve známém údolí "bezdomovců". To bylo lepší. V podstatě se to proběhlo docela rychle a bez vážných komplikací, jen byli všichni jako zmoklé slepice. Nevím, jestli minulý závod u řeky nebo tato mapa je lepší, ale díky domapování a vynechání některých částí to bylo v pohodě. Vždycky jsme říkali, že se na tento závod netěšíme, ale nakonec to tak hrozné nebylo.

25.5.2019 - STŽ - Myšlín - klasika - (T2) - umístění: 24./28 - U: 8.06/14.4km - P: 595m - K: 15 - Z: 1029 - Pořádal: RIC > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 22°C (jasno,slunce)
Vítězové: 1. Doležalová Monika 2. Arnošt Kamil 3. Pompach Petr [čas: 2:59:03 - rozdíl: 1:52:47]
Tak to byla parádička. Nádherné místo, trochu vyvýšené pastviny, ovce opodál, pěkný výhled a k tomu se přidalo počasí. Bylo jasno, slunce pěkně hřálo, jen odpoledne se to trochu zatáhlo, ale nepršelo. Po dlouhé době i místo, které vybrali tak, že start i cíl byly 300m. Nádhera, mohlo se chodit mezi startem a cílem, kdyby byl k dispozici dalekohled, tak se mohlo sedět na židličce a jen sledovat. Prostě super podmínky. K tomu se přidalo zázemí, kde bylo snad všechno, na co si člověk vzpomněl, včetně zmrzliny a kavárny. To je jen z mého pohledu, prostě mohu jen chválit. Filda měl v H14 docela dlouhou trať, přes 5km, ale docela se mu to povedlo. Spíš bylo vidět, že toho hodně nastoupal a tak to bylo jen o běhu. Tom si spravil chuť v H21K a závod vyhrál, jen byl jaksi trochu uběhaný a unavený. Stoupání tady bylo opravdu trochu větší. Moni si to opět užila. Nejen, že si párkrát vychutnala kopec navíc a s celkovým převýšením skoro 600m by určitě vyhrála, ale párkrát byla tam, kde být neměla. Ale zakousla se do kopců tak, že to dala, přece za tu cenu si to musí také odběhat. Jedna ze zajímavostí byla divácká kontrola, která byla na louce mezi startem a cílem a dlouhá trať H21 tady měla výměnu map. Jinak asi nejlepším úsekem byl asi doběh do cíle, byl totiž pěkně do kopce a po náročné trati si to tam všichni určitě užili. Tento závod spíše připomínal nějakou větší akci, protože opět bylo přes tisíc lidí. Takový závod je přesně to, co dělá orienťák orienťákem. Takže jsme si to opravdu užili, i když nás pěkně prohnali.


29.5.2019 - PPŽ - Krčák - (T5) - umístění: 107./126 - U: 5.29/8.1km - P: 145m - K: 13 - Z: 569 - Pořádal: PGP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 15°C (oblačno)
Vítězové: 1. Jíra Tomáš 2. Škrabálek Jan 3. Gregorová Kamila [čas: 1:14:23 - rozdíl: 0:40:40]
Mělo pršet a nepršelo. To byla hned dobrá zpráva a samozřejmě bylo super, že start i cíl byly nedaleko. Jako vždy. Jedeme všichni. Tentokrát byly tratě jednoduché, tedy asi pro nás, protože tento les můžeme proběhnout i poslepu. Nakonec tam byla jedna záludná kontrola, která byla na 90° svahu, takže Tomáš si to tam pěkně sklouznul a na kalhotách to bylo vidět, Filip nemohl zase vyběhnout nahoru a Moni si dala hlavou o strom a pohmoždila si ruku a to jen díky tomu, že jí to dolu pěkně ujelo. Takže docela nebezpečné místo, asi pro ty "malé" nevhodné. Ale jinak super, Tom si s tím poradil a T pětky vyhrál. I Filda se umístil upředu, jen kousíček za bednou. A Moni nakonec v pohodě, jen ty dvě boule se začaly trochu zvětšovat. A teď nás čekají o víkendu skály :-)


1.6.2019 - "B" - Skalka u Doks - klasika - (T) - umístění: 41./58 - U: 5.99/12.99km - P: 350m - K: 16 - Z: 1906 - Pořádal: DKP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 22°C (jasno,slunce)
Vítězové: 1. Švec Karel 2. Pokorná Magdalena 3. Feřt Martin [čas: 3:15:32 - rozdíl: 1:48:52]
Vedro, skály, větší vedro, zapeklité skály a stupání, ještě větší vedro a ještě větší maso na trati. Tak nějak by se daly charakterizovat závody o víkendu. Sice velká louka, ale nedalo se na ní moc být, bylo to tam jako na Sahaře. Počasí se prostě o tomto víkendu letně zbláznilo. Ale bylo to super. Všem cákal pot z hlav, všichni se tvářili hodně unaveně, ale všem se to líbilo. Tedy já bych z toho byl na mrtvici, protože skály nemám rád, takže je super, že už neběhám. V sobotu to byla klasika, takže to podle toho vypadalo. Tom si to pěkně užil a snad poprvé říkal, že ho bolí nohy. Filda dosáhl na umístění, jaké bylo dobré a Moni si to užila zase svým způsobem, vždy naběhat alespoň 2x tolik. V neděli to bylo o hodně lepší, Moni využila raději cest a tím se mnohem lépe orientovala a kontroly nacházela, ale bohužel Filda nevzal správné pořadí kontrol a zapomněl se na tu kontrolu zase vrátit. Takže taková "orienťácká" chybka, ale bohužel byl DISK. Zázemí bylo super, všeho dost, včetně pěkných modrobílých "holek", tedy alespoň co jsem viděl a slyšel, ale v neděli chybělo standardní jídlo. Že by se tolik nejedlo? Zůstaly jen tortily a hambáč a fronta. Ale nakonec se líbilo, i když jsme si odnesli celkově 6 klíšťat. Taky to vypadalo, že se překoná rekord v počtu lidí a taky se překonal. Čekal jsem sice přes 2 tisíce, ale bylo to těsně pod. Tak snad další víkendovka se povede. Tedy musí to být zase A + B dohromady. A nebo udělat jen jeden závod A + oboje B? Aby se jedny béčka nemuseli stranit? To by bylo jen cca o 500 lidí víc, to by se mohlo utáhnout.


2.6.2019 - "B" - Skalka u Doks - krátká - (T) - umístění: 32./55 - U: 3.78/6.44km - P: 186m - K: 20 - Z: 1969 - Pořádal: DOK > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 28°C (jasno)
Vítězové: 1. Matějů Kateřina 2. Melichar Vojtěch 3. Oncirk Jan [čas: 1:42:46 - rozdíl: 0:56:10]
Vedro, skály, větší vedro, zapeklité skály a stupání, ještě větší vedro a ještě větší maso na trati. Tak nějak by se daly charakterizovat závody o víkendu. Sice velká louka, ale nedalo se na ní moc být, bylo to tam jako na Sahaře. Počasí se prostě o tomto víkendu letně zbláznilo. Ale bylo to super. Všem cákal pot z hlav, všichni se tvářili hodně unaveně, ale všem se to líbilo. Tedy já bych z toho byl na mrtvici, protože skály nemám rád, takže je super, že už neběhám. V sobotu to byla klasika, takže to podle toho vypadalo. Tom si to pěkně užil a snad poprvé říkal, že ho bolí nohy. Filda dosáhl na umístění, jaké bylo dobré a Moni si to užila zase svým způsobem, vždy naběhat alespoň 2x tolik. V neděli to bylo o hodně lepší, Moni využila raději cest a tím se mnohem lépe orientovala a kontroly nacházela, ale bohužel Filda nevzal správné pořadí kontrol a zapomněl se na tu kontrolu zase vrátit. Takže taková "orienťácká" chybka, ale bohužel byl DISK. Zázemí bylo super, všeho dost, včetně pěkných modrobílých "holek", tedy alespoň co jsem viděl a slyšel, ale v neděli chybělo standardní jídlo. Že by se tolik nejedlo? Zůstaly jen tortily a hambáč a fronta. Ale nakonec se líbilo, i když jsme si odnesli celkově 6 klíšťat. Taky to vypadalo, že se překoná rekord v počtu lidí a taky se překonal. Čekal jsem sice přes 2 tisíce, ale bylo to těsně pod. Tak snad další víkendovka se povede. Tedy musí to být zase A + B dohromady. A nebo udělat jen jeden závod A + oboje B? Aby se jedny béčka nemuseli stranit? To by bylo jen cca o 500 lidí víc, to by se mohlo utáhnout.


5.6.2019 - PPŽ - Prosek - (T5) - umístění: 122./149 - U: 5.95/9.09km - P: 55m - K: 30 - Z: 489 - Pořádal: TAP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 29°C (jasno,slunce)
Vítězové: 1. Janda Martin 2. Novák Přemysl 3. Pašek František [čas: 1:04:53 - rozdíl: 0:28:42]
Opět strašný vedro, městský sprint na Proseku, ale jinak v pohodě. Standardní sprint ve městě.


9.6.2019 - STŽ - Poteplí - krátká - (T2) - umístění: 22./38 - U: 5.1/7.62km - P: 168m - K: 18 - Z: 893 - Pořádal: LME > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 24°C (jasno,slunce)
Vítězové: 1. Blaha Michal 2. Bolehovský Daniel 3. Blaha Ondřej [čas: 1:25:22 - rozdíl: 0:47:06]
Zase to vedro, nějak se slunce začíná v červnu na nás vytahovat. Naštěstí byl trochu větřík, tak se to dalo vydržet. Jedeme do Poteplí u Unhoště, čili na druhou strana lesa, než je Bezděkov, takže les známe. Tedy měli bychom, ale nikdo si samozřejmě nic nepamatoval. Parkoviště působilo trochu stísněně, zkušenosti s řízením se vyplatily, a shromaždiště kolem nenapuštěné nádrže taky. Auta si to užila, jen minulý týden na béčkách jsme byli víc zaprášení. Jídla sice dost, ale když doběhl Tom, tak už toho spoustu nebylo. Ale to je tak nějak normální, na ty poslední toho vždycky moc nezbude, i na béčkách minulý týden to bylo to samé. Plusem byl start opodál, a cíl také, takže se dalo jednoduše pohybovat mezi. Chvilku jsem seděl v cíli a neslyšel jsem moc pozitivních slov o lese, prý hodně, tak nějak kulantně řečeno, bez zajímavosti. Tedy až na jednu kamennou podkovu, tam se to prostě muselo dát. To ale nemělo vliv na běh, každý si to užil. Byl to poslední žebříček, takže teď už jen jedny béčka a MČR na krátké a šup na prázdniny.


12.6.2019 - PPŽ - Balabenka - (T3) - umístění: 118./161 - U: 5.2/7.7km - P: 112m - K: 30 - Z: 481 - Pořádal: KAM > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 33°C (jasno,vedro)
Vítězové: 1. Janda Martin 2. Jošek Radim 3. Matoušek Martin [čas: 1:12:18 - rozdíl: 0:37:53]
Tak to bylo vedro, uff, letošní vůbec největší sahara. Bylo až 33°C, naprostý jasno, všechno suchý a prach. A ještě běh po betonu tomu dal takovou třešničku ... V cíli někteří vypadali, jako uvařený brambory a to ještě chybělo pití. Takže se mohli rovnou oloupat. Už si tolik nepamatuji minulý závod na tomto místě, ale tentokrát se běželo i mezi bezdomovce směr Prosek. To bylo taky zpestření, mnohdy se museli skoro překračovat a někdy se jim běželo po terase. Ale naštěstí jsou mezi námi vůdci smečky, kteří dokázali statečnost a cestu proráželi. Jinak jsem si pak vzpomněl na podmínky minulého závodu a vedro bylo stejný. Takže to tady asi mají předplacené. Jinak to byl pohodový Tak to bylo vedro, uff, letošní vůbec největší sahara. Bylo až 33°C, naprostý jasno, všechno suchý a prach. A ještě běh po betonu tomu dal takovou třešničku ... V cíli někteří vypadali, jako uvařený brambory a to ještě chybělo pití. Takže se mohli rovnou oloupat. Už si tolik nepamatuji minulý závod na tomto místě, ale tentokrát se běželo i mezi bezdomovce směr Prosek. To bylo taky zpestření, mnohdy se museli skoro překračovat a někdy se jim běželo po terase. Ale naštěstí jsou mezi námi vůdci smečky, kteří dokázali statečnost a cestu proráželi. Jinak jsem si pak vzpomněl na podmínky minulého závodu a vedro bylo stejný. Takže to tady asi mají předplacené. Jinak to byl pohodový městský závod.


15.6.2019 - "B" - Mariánské Lázně - krátká - (T5) - umístění: 5./10 - U: 4.93/8.01km - P: 274m - K: 17 - Z: 980 - Pořádal: MLA > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 24°C (polojasno)
Vítězové: 1. Strauba Hanka 2. Termerová Jana 3. Sobota Petr [čas: 1:36:07 - rozdíl: 0:45:31]
Do Mariánek je to dálka, to je jasný. Takže jsme si museli zajistit ubytování. Nakonec vyšel Hostel Foster, hezký jméno. A když na shromaždišti hlásili, že všechni orienťáci spí v ulici Tyršova, tak jsme se trošku pousmáli. Náš hostel byl ve stejný ulici, takže jsme tam nikoho jiného nepotkávali. Vlastně i v Mariánkách snad nikdo jiný nebyl, když jsme šli po večeři na pozdně odpolední procházku do centra, tak to byl taky samý orienťák a sem tam nějaký východně mluvící turista. Shromaždiště bylo cca 4km nahoru nad Mariánky, u rozhledny Kamzík. Tedy u rozhledny, která není v provozu a to byla škoda. Prostě se jí dává nový kabát, tak snad jindy. Shromaždiště vypadalo, jako takový malý kemp. Mezi stromy stany, sem tam shluky židliček, samostatné židličky, polehávající závodníci a v jedné části stánky s jídlem a oblečením. Protože v sobotu bylo parno, tak to bylo docela dobrý. Sobotní start byl u rozhledny a v neděli se muselo jít asi 1500m. Ale i to nakonec šlo, protože v noci byla bouřka a lilo, takže v neděli už bylo hodně vyvětráno a teplota kolem 14°C. Na běhání a výšlap na start to bylo super. Cíl byl v části shromaždiště a dobíhalo se trošku do kopečka, taková závěrečná odměna. Jinak trať se líbila, nebyl tam vážnější problém, kromě pár nevhodných ztrát, ale to k závodu patří. Ale musím říct, že se nám trochu lepí smůla na paty s jídlem, opět na nás nevyšlo. A to už bylo letos potřetí. Ale nechtěl bych to zase tak hanit, vyšel na nás trdelník s klobásou, ale na to už nikdo chuť neměl. Klíšťata byla tentokrát asi doma, takže jediné klíště jsem měl já, co jsem nebyl v lese.


16.6.2019 - "B" - Mariánské Lázně - klasika - (T4) - umístění: 9./31 - U: 4.22/7.02km - P: 198m - K: 10 - Z: 867 - Pořádal: DCH > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 14°C (oblačno)
Vítězové: 1. Fišáková Hana 2. Žákovec Jan 3. Savičová Gabriela [čas: 1:16:46 - rozdíl: 0:31:36]
Do Mariánek je to dálka, to je jasný. Takže jsme si museli zajistit ubytování. Nakonec vyšel Hostel Foster, hezký jméno. A když na shromaždišti hlásili, že všechni orienťáci spí v ulici Tyršova, tak jsme se trošku pousmáli. Náš hostel byl ve stejný ulici, takže jsme tam nikoho jiného nepotkávali. Vlastně i v Mariánkách snad nikdo jiný nebyl, když jsme šli po večeři na pozdně odpolední procházku do centra, tak to byl taky samý orienťák a sem tam nějaký východně mluvící turista. Shromaždiště bylo cca 4km nahoru nad Mariánky, u rozhledny Kamzík. Tedy u rozhledny, která není v provozu a to byla škoda. Prostě se jí dává nový kabát, tak snad jindy. Shromaždiště vypadalo, jako takový malý kemp. Mezi stromy stany, sem tam shluky židliček, samostatné židličky, polehávající závodníci a v jedné části stánky s jídlem a oblečením. Protože v sobotu bylo parno, tak to bylo docela dobrý. Sobotní start byl u rozhledny a v neděli se muselo jít asi 1500m. Ale i to nakonec šlo, protože v noci byla bouřka a lilo, takže v neděli už bylo hodně vyvětráno a teplota kolem 14°C. Na běhání a výšlap na start to bylo super. Cíl byl v části shromaždiště a dobíhalo se trošku do kopečka, taková závěrečná odměna. Jinak trať se líbila, nebyl tam vážnější problém, kromě pár nevhodných ztrát, ale to k závodu patří. Ale musím říct, že se nám trochu lepí smůla na paty s jídlem, opět na nás nevyšlo. A to už bylo letos potřetí. Ale nechtěl bych to zase tak hanit, vyšel na nás trdelník s klobásou, ale na to už nikdo chuť neměl. Klíšťata byla tentokrát asi doma, takže jediné klíště jsem měl já, co jsem nebyl v lese.


22.6.2019 - MČR - krátká - Markoušovice - kv - (T5) - umístění: 75./76 - U: 3.83/6.81km - P: 299m - K: 16 - Z: 1438 - Pořádal: LTU > Výsledky > Fotky > GPS > 20°C (jasno,polojasno)
Vítězové: 1. Komanec Václav 2. Hraboš Matej 3. Horák Patrik [čas: 1:52:50 - rozdíl: 1:19:13]
Začalo to dobře, zapomněl jsem si doma kamerku, škoda, mohl být lepší záznam, takže jsem musel nechat pracovat mobil. Tak to bude hodně informativní. Cesta byla dlouhá, 174 km je opravdu dost, ale MČR si nemůžeme nechat ujít (tedy přes 200km bychom to asi nedali :-)). Na místě jsme nechali auto na 'parkovací' louce a šli na shromaždiště. To byla první pomsta, protože to bylo daleko a do kopce, tedy opravdu fuška se tam dostat. Ale stálo to zato. Objevil se před námi neskutečný výhled na Sněžku a vůbec na Krkonoše. Super místo, výběr se povedl. Druhá pomsta byla cesta na start, ale nakonec se to ukázalo jako v pohodě. Takže než jsme vystartovali, měli jsme v nohách 3 kilásky, hezká rozcvička před závodem. Ani jeden z kluků neběžel MČR, takže Filda si dal T3 a Tom T5. Moni si dala taky pětku, takže se mohli stíhat. Jenže Tom to měl kolem 36 minut a Moni skoro 2 hoďky. A tak se ve skrytu objevila třetí pomsta, a to byla trať v kameneh a srázech. Moni si to opravdu užila, čas to tak nějak ukázal, ale poprala se s tratí a doběhla, i to se počítá. Tom skončil šestý a Filip pátý. Takže docela úspěšné závody. Shromaždiště byla velká prostorná louka s velkoplošnou obrazovkou, kde snímali doběh do cíle, spousta jídla, prostě se mi zdálo, že vše byl na úrovni. Ale je to můj pohled, všechno bylo fakt super. Jinak závěrečná cesta k autu byla sice z Začalo to dobře, zapomněl jsem si doma kamerku, škoda, mohl být lepší záznam, takže jsem musel nechat pracovat mobil. Tak to bude hodně informativní. Cesta byla dlouhá, 174 km je opravdu dost, ale MČR si nemůžeme nechat ujít (tedy přes 200km bychom to asi nedali :-)). Na místě jsme nechali auto na 'parkovací' louce a šli na shromaždiště. To byla první pomsta, protože to bylo daleko a do kopce, tedy opravdu fuška se tam dostat. Ale stálo to zato. Objevil se před námi neskutečný výhled na Sněžku a vůbec na Krkonoše. Super místo, výběr se povedl. Druhá pomsta byla cesta na start, ale nakonec se to ukázalo jako v pohodě. Takže než jsme vystartovali, měli jsme v nohách 3 kilásky, hezká rozcvička před závodem. Ani jeden z kluků neběžel MČR, takže Filda si dal T3 a Tom T5. Moni si dala taky pětku, takže se mohli stíhat. Jenže Tom to měl kolem 36 minut a Moni skoro 2 hoďky. A tak se ve skrytu objevila třetí pomsta, a to byla trať v kameneh a srázech. Moni si to opravdu užila, čas to tak nějak ukázal, ale poprala se s tratí a doběhla, i to se počítá. Tom skončil šestý a Filip pátý. Takže docela úspěšné závody. Shromaždiště byla velká prostorná louka s velkoplošnou obrazovkou, kde snímali doběh do cíle, spousta jídla, prostě se mi zdálo, že vše byl na úrovni. Ale je to můj pohled, všechno bylo fakt super. Jinak závěrečná cesta k autu byla sice z kopce, ale i tak si to člověk na závěr užil.


24.7.2019 - Bohemia - Radvanec - 1E - klasika - (D45A) - umístění: 37./38 - U: 4.1/6.15km - P: 156m - K: 9 - Z: 1555 - Pořádal: BOR > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 26°C (jasno,vedro)
Vítězové: 1. Zabořilová Romana 2. Depta Monika 3. Podrábská Marie [čas: 1:22:18 - rozdíl: 0:44:00]


25.7.2019 - Bohemia - Radvanec - 2E - klasika - (D45A) - umístění: 35./36 - U: 3/4.85km - P: 109m - K: 13 - Z: 1560 - Pořádal: BOR > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 30°C (jasno,vedro)
Vítězové: 1. Depta Monika 2. Zabořilová Romana 3. Staugaard Maria [čas: 1:09:32 - rozdíl: 0:40:07]


26.7.2019 - Bohemia - Radvanec - 3E - klasika - (D45A) - umístění: 41./41 - U: 4.6/8.01km - P: 225m - K: 15 - Z: 1567 - Pořádal: BOR > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 28°C (jasno,vedro)
Vítězové: 1. Depta Monika 2. Staugaard Maria 3. Zabořilová Romana [čas: 1:45:11 - rozdíl: 1:03:07]


27.7.2019 - Bohemia - Filipov - 4E - krátká - (D45A) - umístění: 41./44 - U: 2.3/4.71km - P: 183m - K: 12 - Z: 1585 - Pořádal: BOR > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 28°C (jasno,vedro,vítr)
Vítězové: 1. Depta Monika 2. Zabořilová Romana 3. Podrábská Marie [čas: 1:22:48 - rozdíl: 0:56:10]


28.7.2019 - Bohemia - Filipov - 5E - klasika - (D45A) - umístění: 40./43 - U: 3.5/8.27km - P: 373m - K: 11 - Z: 1489 - Pořádal: BOR > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 26°C (polojasno,vedro,vítr)
Vítězové: 1. Depta Monika 2. Samková Renáta 3. Podrábská Marie [čas: 2:13:27 - rozdíl: 1:28:40]
Pět etap myslet na popis je dost náročné a slina jen tak nepřijde. Tak to musím dělat zpětně a jen jednoduše. Vzal bych to ale odzadu. Tomáš svojí kategorii H21B celkově vyhrál. Jeho umístění v jednotlivých etapách bylo 1,4,1,2,3. Mělo dojít v poslední etapě k velkému boji se Zdeňkem Zikmundem, protože Tom měl náskok něco kolem minuty, ale Tom ho za sebou na startu nenašel, tak to bylo o hodně lehčí. Škoda, mohl to být zajímavý konec pětidenních. Podle výčetky to vypadá, že nestihl start. Ještě více zajímavé. Tomášovi se každý závod dařilo, pár chyb udělal, ale kdo je neudělá, že. Filda běhal v rámci svých možností a vždy si říkáme, že musí být v půlce startovního pole. A to splnil. Tedy lepší by bylo v půlce půlky, ale tak vysoko v tomto poli zatím nemyslí. Moni si dala menší soutěž sama se sebou s výsledky před dvěma roky. Nakonec co se týče naběhané délky, tak byla o trochu lepší, ale co se týče celkového času, to byla asi o hoďku a půl lepší. Takže vlastně spokojenost, protože chyby, které jsou na trati jsou známé, takže až zase tolik nepřekvapí. A hlavně skály, to je dost specifické prostředí, bylo to celkově dost těžké, tedy fakt dost těžké, takže si zaslouží velkou pochvalu, že vše dopadlo bez nějakého problému. Tedy až na poslední etapu, kdy to odnesly oba lokty. Ale to bylo tím, že ta etapa byla fakt brutální, protože tolik skal snad ještě pohromadě neviděla. Ale asi všichni, kdo se pustil do lesa. Holt si někdo při stavbě trati dost „úchylně“ užil. Co se týče počasí, tak to se vydařilo. Tedy, nepršelo, jako minule, ale bylo první 3 dny dost vedro. A poslední dva dny ve Filipově se přidal troch vítr, takže se to dalo vydržet. Celkově musím závody pochválit. Z našeho pohledu fungovalo vše perfektně, včetně pěkně vlajících vlajek J. Nemůžeme si na nic stěžovat, vždy jsme přijeli, perfektně zaparkovali, odběhli si závod, najedli se a zase odjeli. Tak to má být. Takže děkujeme za příjemných 5 dní ve skalách.


7.9.2019 - "B" - Požáry - klasika - (T6) - umístění: 23./35 - U: 5.82/9.11km - P: 312m - K: 15 - Z: 972 - Pořádal: KAM > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 14°C (zataženo,skoro déšť)
Vítězové: 1. Khel Richard 2. Pompach Petr 3. Beránek Petr [čas: 1:48:47 - rozdíl: 0:46:38]


8.9.2019 - "B" - Těptín - krátká - (T5) - umístění: 23./29 - U: 5.04/8.07km - P: 91m - K: 24 - Z: 1074 - Pořádal: KAM > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 16°C (polojasno)
Vítězové: 1. Pompach Petr 2. Hanslian David 3. Aschermann Jan [čas: 1:38:23 - rozdíl: 0:56:55]
Ač to v sobotu vypadalo na déšť, KAM si to zařídila a bylo bez deště. Mraky byly skoro nad námi, ale nezačalo. A v neděli to nakoupili ještě lépe, bylo i slunce, prostě oba dny se počasí vydařilo. Specialitkou byly dvě shromaždiště, to se jen tak nevidí, proto obdivuji všechny z Kamenice, že to dokázali všechno zorganizovat a přesunout. Když si představím tu práci ... Ale myslím si, že se jim to všechno podařilo, neviděl jsem žádné stížnosti, na všech tvářích byla spokojenost. Jen si někdo v neděli ulevil a trochu si postěžoval na terén. Ale o tom orienťák právě je, asi se mu to nepovedlo a neudržel to. Takže všechno OK, tedy mluvím za nás, jak jsme si tyto dva závody užili. Terén v sobotu trošku kopcovitý, převýšení bylo trochu vyšší i na hodinkách, ale v neděli rovinka, pohodička. A když se k tomu v neděli přidalo počasí, tak to byla dobrá tečka za závodním víkendem.


14.9.2019 - "A" - Český Dub - sprint - (H21C) - umístění: 16./19 - U: 1.44/3.09km - P: 40m - K: 15 - Z: 988 - Pořádal: VLI > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 17°C (jasno,polojasno)
Vítězové: 1. Kamenická Lenka 2. Zabořilová Romana 3. Novotná Neyrinck Markéta [čas: 0:24:45 - rozdíl: 0:12:53]
Neuvěřitelně se podařilo počasí, a protože závod byl až odpoledne, tak zapadající slunce tomu dalo už trochu podzimní nádech. Bylo teplo, velké shromaždiště, jídlo v pohodě, start a cíl kousek, to všechno směřovalo k dobrému závodu. Start i cíl u hřbitova s velkou hrobkou a pěkné schody do cíle tomu dali pěknou tečku. Český Dub byl opravdu malé městečko a při procházce i docela pěkné. Jak jsem tak chodil mezi závodníky, tak jsem slyšel i spoustu chvály, tedy slyšel jsem to já, možná někdo někde říkal něco jiného, ale já jsem si odvezl skvělý pocit z pěkného závodu. Takové závody máme rádi, dává to orienťáku takovou zvláštní atmosféru, je to dobře, že behěm roku je takových závodů víc. Taková propagace orienťáku, i když tentokrát tam moc lidí okolo nebylo, prostě malé nedělní klidé pěkné městečko.


18.9.2019 - Závod Krčák - (T5) - umístění: 16./20 - U: 5.3/6.23km - P: 100m - K: 21 - Z: 55 - Pořádal: ZVO > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 18°C (polojasno)
Vítězové: 1. Fojtů Petr 2. Jíra Tomáš 3. Opršal Juraj [čas: 0:57:31 - rozdíl: 0:25:46]
Ve středu se konaly žákovské štafety a v rámci byl i závod téček. Zúčastnili jsme se všichni T5, tedy kromě mě, ale nějak moc závodníků tam nebylo. Jen 55 a to se nám zdálo docela málo. Tedy ješta bylo několik T3, ale i tak. Všichni se soustředili na štafety. Počasí vyšlo, bylo hezky, i když už se teplotně ozýval podzim. Ale slunce ještě neřeklo poslední slovo. Tom nakonec skončil na druhém místě, Filda bežel s Moni, aby si tak nějak ukázali mapu a trochu si spíš zatrénovali na mapě, nikoli v běhu. Bylo to spíš takové zpestření středečního odpoledne.


21.9.2019 - MČR - Hraničná - klasika - (T5) - umístění: 86./110 - U: 5.1/8.31km - P: 305m - K: 14 - Z: 1565 - Pořádal: TJN > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 16°C (jasno)
Vítězové: 1. Foršt Jakub 2. Lukavcová Ivana 3. Rückerová Šárka [čas: 1:41:21 - rozdíl: 0:55:22]


22.9.2019 - MČR - Hraničná - klasika - (T5) - umístění: DISK - U: 5/10.03km - P: 326m - K: 9 - Z: 1561 - Pořádal: TJN > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 13°C (jasno)
Vítězové: 1. Melichar Vojtěch 2. Vlášek Jakub 3. Justa Pavel
O tomto MČR jen stručně - super počasí, super místo, jídlo na úrovni (včetně kafe přímo z místního rodinného domku), paráda. Filda je na soustředění nedaleko, takže jsme byli bez něj. Tom si dal T8 a Moni T5. A docela byli spokojení. Šlo to celkem v pohodě. Start i cíl byl na druhém kopci, asi aby se nepletli ostatním. Tedy nevím proč, ale neva, alespoň to měli na start blíž, jen 1km a ostatní asi 2,5km. Druhý den už byl doběh téček do arény, ale vedle hlavního koridoru. A ještě to nebylo správně označené od stovky, takže běhali trochu mimo, a pak se vraceli. Nějak se nám zdálo, že téčka byla trochu odstrčená a moc si to v aréně neužili. Tom si dal zase T8 a docela si to pochvaloval. Moni už T5 měla trochu horší, ale s antibiotikama se to přecejenom nedá úplně naplno.


28.9.2019 - STŽ - Nové Strašecí - sprint - (D45) - umístění: 6./26 - U: 1.9/4.17km - P: 37m - K: 17 - Z: 514 - Pořádal: DKL > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 22°C (polojasno)
Vítězové: 1. Šrámková Iva 2. Nová Jana 3. Hudosová Gabriela [čas: 0:19:46 - rozdíl: 0:02:24]
Počasí vypadalo všelijak, trochu i cestou pršelo, ale nakonec se z toho vyklubalo pěkné slunečné podzimní počasí. Na start se šlo celkem daleko, muselo se mimo závodní prostor, takže cca 1,6km. Cíl byl na shromaždišti, takže super. Start byl za náměstím a vybíhalo se rovnou přes náměstí, kde bylo několik kontrol. A aby to nebyla jedna placka, tak tam bylo takové malé údolí, které některé kategorie běžely 2x. A jak poznamenal Tom, tak na sprint to bylo docela dlouhé. Ale v pohodě, jen nás překvapila malá účast, čekali jsme standardních 900 lidí, ale bylo jen 500. Že by městský sprint nebyl tak oblíbený? Přitom je to dobrá příležitost prezentoval orienťák a je to celkem zábavné a pro nás určitě zajímavý.


29.9.2019 - STŽ - Ondřejov - klasika - (T2) - umístění: 6./47 - U: 3.2/4.75km - P: 168m - K: 10 - Z: 912 - Pořádal: FSP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 20°C (polojasno)
Vítězové: 1. Berná Markéta 2. Janeček petr 3. Proxová Lada [čas: 0:45:21 - rozdíl: 0:07:25]
Dneska tak nějak v pohodě. Počasí se umoudřilo, bylo slunce a pěkně. Tratě v pohodě, takže vlastně není ani co psát. Spíš na to není čas, ale třeba mě zítra slina chytne a trochu to upravím.


12.10.2019 - STŽ - Hradešín - krátká - (T5) - umístění: 25./27 - U: 4.89/8.63km - P: 170m - K: 19 - Z: 824 - Pořádal: TAP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 23°C (jasno)
Vítězové: 1. Semík Jan 2. Silný Ondřej 3. Semík Jakub [čas: 2:03:23 - rozdíl: 1:07:40]
Takový podzim si necháme líbit. Jasno, slunce, teplo, prostě paráda. Místo neznámé, to je dobrý, protože poznáme nový les. No teda, nic moc. Tak nějak se nikomu moc nelíbil. Maliny a tak. Ale našli se i tací, co se divili, že když se jim les líbí, tak ostatním ne. Ale to neva, lesy jsou prostě různé. Fildovi se to povedlo a skončil na bedně třetí. Tom má tak nějak dobré období, dobře se mu běhá, takže i umístění je super. A Moni si zase trošku dvě kontroly vychutnala, nebo kontroly jí, a doběhla hodně poškrábaná, les se na ní prostě podepsal. Celkově ale pěkný závod v krásném počasí.


13.10.2019 - STŽ - Nedamov - klasika - (T4) - umístění: 55./78 - U: 3.89/6.31km - P: 275m - K: 10 - Z: 814 - Pořádal: DKP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 23°C (jasno)
Vítězové: 1. Rücker Jan 2. Vávrová Vanda 3. Čihák Jan [čas: 1:39:06 - rozdíl: 1:05:16]
Nádhera ve skalách. Tak nějak bych to nazval. Tedy tou nádherou jsem myslel počasí, ty skály jsou prostě skály. Ale nakonec i výsledkově to docela dopadlo, Tom si raději dal krátkou 21, protože ho nějak tahá lýtkový sval. Filda páté místo je super. A Moni skály, to k sobě nějak nejde, ale dala to s úsměvem. Takže podařený závod, jen jsem trochu postrádal větší reprezentaci KAM, nějak se asi v davu ztratili.


19.10.2019 - STŽ - Olešná - krátká - (T) - umístění: 13./85 - U: 3.75/4.8km - P: 78m - K: 13 - Z: 1035 - Pořádal: JES > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 16°C (oblačno)
Vítězové: 1. Všetečka Michal 2. Matys Jan 3. Dolejš Vít [čas: 0:47:35 - rozdíl: 0:17:25]
Počasí akorát. Chvilku slunce a chvilku mraky a teplota kolem 13 stupňů. Jedeme kousek od Rakovníka, do vesničky Olešná. Malý kostelík, zchátralý zámeček, vlastní pivovar, žádné kešky ani se tady nic nenatáčelo. Závod je společný se západočechy, takže hodně lidí. Tom dneska neběží, protože ho pořád tahá lýtkový sval. Jinak všichni se do toho pustili. Start byl 1300m a šlo se přes cíl, který byl zhruba 1100. Naštěstí docela dochozí vzdálenost, mohlo to být horší, známe takové závody. Shromaždiště bylo na pěkném, travnatém místě, tedy malém hřišti. Bylo tam dobré občerstvení a pivovar s nabídkou asi 50m, strategické místo. To se musí pořadatelům pochválit. Ta spousta lidí tvoří pěknou atmosféru, frontičky na jídlo, lidi s jídlem u pusy, polehávající závodníci na trávě, přicházející a odcházející závodníci, taková závodní atmoška. Závod nakonec v pohodě, Fildovi se to zase povedlo a Moni tentokrát v pohodě. Jen zase trochu maliny, ale nebylo to tak hrozný, jako minulý týden.


20.10.2019 - STŽ - Kostelec - sprint - (T3) - umístění: 30./61 - U: 2.4/4.36km - P: 43m - K: 14 - Z: 789 - Pořádal: KNC > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 18°C (polojasno)
Vítězové: 1. Všetečka Michal 2. Matys Jan 3. Rakovec Michal [čas: 0:28:01 - rozdíl: 0:09:06]
Ráno jsme se probudili a byla mlha. To jsme nějak nečekali a zase jsme nějak předpokládali, že předpověď nevyšla. Tedy částečně jsme se mýlili. Slunce vykouklo kolem jedná, a pak už jen podzimní teploučko. Shromaždiště bylo v pivovaru, kde už jsme jednou byli s Tomem na Maudi Cupu. Pěkné prostředí a všechno tak nějak sedělo. Prostě k takovému městskému sprintu tam bylo vše, co se čekalo. Na start se šlo na náměstí, kde byl také cíl. Před kostelem a za kostelem. To byla taková dominanta Kostelce. Hned vedle byl zámeček, tedy fakt docela pěknej. A tam byly i kontroly, takže většina kategorií si to proběhla. No až na téčka, tam jsem neviděl důvod, proč je neposlali také na zámek. Tam to bylo asi to nejhezčí ze závodu. No možná jak pro koho, byla to tam docela zajímavá obíhačka. Jinak ještě téčkům k tomu dali obíhačku dvou hlavních ulic, takže nic moc zábavného. Ale jako vždy, nemůžeme si na nic stěžovat, líbilo se nám tady, město je prostě město, vždycky to přinese zajímavé proběhnutí.


3.11.2019 - STŽ - Kytín - klasika - (T3) - umístění: 1./58 - U: 2.7/3.33km - P: 97m - K: 7 - Z: 989 - Pořádal: VSP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 8°C (zataženo)
Vítězové: 1. Jírová Monika 2. Hruška Peter 3. Balga Jiří [čas: 0:31:08 - rozdíl: 0:01:39]
Dnes máme významný den, slavíme double. Tom i Moni to dali tak dobře, že vyhráli svojí kategorii. Neuvěřitelné, to se jen tak nestane. Počasí celkem přálo, sice bylo pod deset, ale na běhání to šlo. Start i cíl kolem 1800m, to bylo docela daleko, ale člověk se alespoň trochu rozběhal, než se vrhnul do kamenného údolí. Naštěstí kotníky vydržely, tedy ne u všech, ale snad se všechno spraví. Byl to poslední závod podzimní části a v konečných výsledcích za podzim skončil Filip na 2.místě, takže super.


17.11.2019 - 26.MS SMIK - Stříbrná Lhota - (D) - umístění: 50./139 - U: 6.14/6.14km - P: 144m - K: 8 - Z: 312 - Pořádal: SLP > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 13°C (polojasno)
Vítězové: 1. Kolínová Kristýna 2. Hájková Eliška 3. Mullis Kateřina [čas: 0:57:44 - rozdíl: :0:0]
Ráno vypadalo, že bude mlha a možná pršet, ale nakonec se vyčasilo, sem tam se objevilo slunce a teplota byla okolo 13°C. Perfentní poledne pro závod. Tentokrát ve Stříbrné Lhotě vedle Mníšku pod Brdy, kde už ale jednou SMIK byl, takže známé místo. A dokonce před 14ti dny tady byl žebříček. Start bylo něco přes 2 kilásky, docela daleko. Naštěstí cíl na stejném místě, tak se oblečení nemuselo stěhovat. Tentokrát se to všem povedlo, takže spokojenost.
A tady je pořadí kontrol:
Tom - 33A, 46A, 38A, 40A, 49A, 48A, 42B, 47B, 39C, 52A, 43C, 51B, 45C, 41C, 46C, 34B, 44C, 31C, 50C
Filip - 33A, 46A, 35A, 42A, 47A, 52A, 43B, 51B, 45C, 34B, 31B
Moni - 35C, 38C, 40B, 42B, 47B, 49B, 50C.


7.12.2019 - PZL - Kyje - (D) - umístění: 18./57 - U: 6.1/8.4km - P: 49m - K: 9 - Z: 257 - Pořádal: Mrazák > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 7°C (oblačno)
Vítězové: 1. Sedláčková Ivana 2. Jíra Filip 3. Klusáková Jitka [čas: 1:04:31 - rozdíl: 0:11:50]
Podle předpovědí mělo pršet, ale nakonec bylo super počasí, dokonce i slunce vykouklo. Docela se oteplilo, bylo kolem 7°C, tak na běhání akorát. V Kyjích jsme sice už byli, ale ne závodit, ale s Tomem v kočárku. Takže jsme se sem těšili, je to zajímavé místo v Praze. Na kopci je pěkná rozhledna Doubravka, které před necelým měsícem skoro shořela. Takové náhody se přece nedějí ... Ale naštěstí to odnesla jen jedna noha a vypadalo to, že už to mají skoro opravené. Kontrola musela být trochu dál, prostor byl totiž obehnaný páskou, takže až k rozhledně se nemohlo. Filda s Moni si dali nejkratší trať, ale byla 6,1km a naběhali skoro 8. Takže zase tak malá trať to nebyla. Ale běželi jen na hlavním kopci a trochu na sídlišti. Fildovi se to nakonec povedlo a skončil druhý. Tom si dal béčko, tam to bylo kousek nad desítku a dal 14km. Na hlavním kopci byli dvakrát a ještě si to dali na kopec v Hloubětíně a skoro až na Jarov, takže si to docela užili. Skončil třetí, ale bylo podezřelé, že druhý měl na prvního 13 minut a Tom 17 minut. To nějak nesedí... Ale nakonec se to opravilo a Tom byl druhý. Musíme ale opět závod vyzdvihnout, Mrazákovi se to vždycky podaří a na jeho závody nebo trénink se vždycky těšíme.


22.12.2019 - PZL - Večerník - Stodůlky - (A) - umístění: 145./184 - U: 12.56/12.56km - P: 175m - K: 18 - Z: 184 - Pořádal: Fanda > Výsledky > Fotky > Mapa > GPS > 3°C (zataženo)
Vítězové: 1. Malačka Milan 2. Kettner Lukáš 3. Vlášek Jakub [čas: 1:50:05 - rozdíl: 0:48:33]
Hurá na Večerník! Tentokrát Stodůlky a okolí, tam jezdím na kolobce skoro každý týden. Určitě se to pro takovou akci hodí. Sraz v Kuželkárně, perfektní místo na shromaždiště. Fandovi jsme přinesli vánočku, jako odměnu za pořádání takové akce, vždyť to musí být docela fuška. Pak bylo chvilkové vyhlášení loňského PZL, tedy skoro ve tmě. Pak hurá na start, který byl hned vedle u sovy. Závodníků celkem dost, tak to kolem sovy vyadalo zajímavě. A pak se to rozuteklo do všech stran. Byl to klasický skorelouf s jedno vychytávkou. A tou bylo metro. U metra Stodůlky byla jedna kontrola a u metra Butovice druhá. A pokud se nevzali po sobě, tak se dva body nepočítaly. Takže, pokud chtěl mít někdo dva body, tak musel přeběhnout ze Stodůlek na Butovice nebo využít metro. A to bylo nejlepší, jinak by se člověk hodně proběhnul. A samozřejmě bez lístků, takže chvilkové nervy v době závodu. Jinak perfektní závod, jako vždy. Je to taková poslední třešnička v tomto roce plném závodů.